Експертка розповіла, чому з’являються темні кола та мішки під очима

0
Експерт розповіла, чому з'являються темні кола та мішки під очима
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Мішки під очима та темні кола краси точно не додають. Через них жінка здається старшою і втомленою.

Причина їх появи, звичайно, може бути в недосипання та сильної втоми, але є й інші причини, на які варто звернути увагу.

  1. Вікові зміни. Шкіра повік – найбільш тонка, вразлива і суха – під впливом зовнішніх і внутрішніх факторів, з віком її стан починає помітно погіршуватися: знижується щільність, еластичність, пружність тканин, частіше з’являються темні кола та набряки під очима. Зумовлено це тим, що вже з 30 років в організмі людини скорочується синтез природного колагену, стоншується підшкірно жирова клітковина.
  2. Перевтома. Внаслідок постійних стресів, перевтоми або безсоння організм реагує порушенням роботи судин, утрудненням відтоку лімфи і виникненням темних мішків під очима.
  3. Спадковість. Найпоширеніша причина хронічних темних кіл під очима – генетична спадковість. Тонка прозора шкіра, схильність до куперозу, алергічних реакцій – такі ознаки чутливої ​​шкіри часто передається у спадок.
  4. Проблеми зі здоров’ям. Порушення нервової та ендокринної систем, проблеми з печінкою, нирками, серцем, кровообігом – все це також може спричинити появу мішків.
  5. Неправильний спосіб життя. Порушений питний режим, незбалансоване харчування, сидячий спосіб життя, відсутність фізичної активності, брак кисню, неповноцінний сон та відсутність графіка відпочинку – все це є причинами застою лімфи, порушення кровообігу та мікроциркуляції, зниження шкіри тонусу та появи тьмяного кольору обличчя.
  6. Гормональні зміни. Наприклад, на фоні вагітності часто підвищується вироблення меланіну, і з’являються коричневі кола.

У будь-якому випадку, на думку експерта, краще організовувати пісну рослинну вечерю: овочевий салат з зеленню чи овочі, приготовлені на пару.

Важливо:

від темних кіл і мішків під очима позбутися допоможе комплексний підхід: дотримання особливостей антивікового догляду за шкірою повік і здоровий спосіб життя.

А як можна швидко, перед важливою подією, прибрати мішки та темні кола під очима читайте тут.

попередня стаття«В що вона вдягнена»: знаменитості, які одягаються як «міські божевільні»
наступна статтяПрактичний подарунок самій собі: які речі можна подарувати собі на Новий рік чи день народження
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я