Чому часник псується при зберіганні і як вирішити цю проблему

0
Чому часник псується при зберіганні і як вирішити цю проблему: на замітку господарям
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Часник не лише надає вишуканого смаку стравам, але й вимогливий у зберіганні. Багато хто з нас не знає, як його правильно зберігати і тому не хочуть навіть його вирощувати.

Через це багатьом із нас доводиться купувати його у супермаркеті, проте його можна виростити та зберегти вдома. Припинити процес гниття досить складно, тому ефективні лише профілактичні заходи.

Далі зупинимося на таких значущих аспектах, як збереження часнику від гнилі

Розвиток грибкової плісняви

Традиційно пліснява дається взнаки через кілька місяців після початку зберігання в несприятливих умовах. Коли вона вражає часник, його зубчики стають в’ялими. Також варто відзначити, що з’являються плями яскраво-жовтого кольору.

І таким темпом, пліснява залишається в ґрунті, на інших рослинах і нарешті в місцях зберігання, а за високої вологості – грибок починає розвивати ще швидше.

Шийкова гниль

Примітно, що саме це захворювання досить часто проявляється саме під час зберігання часнику. У цьому випадку зубчики часнику вкриті сірим нальотом – грибковими спорами. Найголовніша причина – це забруднений посадковий матеріал.

Пеніцильоз

Захворювання часнику пеніцильоз виявляється через 2 місяці після збирання врожаю. Якщо часник зберігати у сухому місці, заражені головки швидко висихають.

Зазвичай захворювання показує себе, коли випадково пошкоджується головка часнику при закладці на зберігання. Як результат, бактерії проникають через всілякі порізи. На головках часнику з’являються жовті плями, які з часом покриваються синювато-зеленою пліснявою.

Важливо відзначити, що це захворювання вражає не тільки часник, але й здатне знищити будь-які фрукти чи овочі.

попередня статтяНезвичайна заготівля з ягід і меду замість варення
наступна статтяСмачне варення з 3 найкорисніших літніх ягід
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я