Чи потрібно «підживлювати» томати під час плодоношення

0
Чи потрібно підживлювати томати під час плодоношення
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Всім відомо, що розсаду, а потім кущики помідор потрібно своєчасно «підгодовувати». Азотисті добрива просто необхідні, коли рослина нарощує листя і стебла. Калійні, а також марганець, йод, бор – в момент зав’язі плодів і активного цвітіння. А от коли томати радують нас смачними плодами – чи потрібно їх підживлювати?

Подробиці

У цей період помідори потребують поживного розчину, який «нагодує» плоди, зробить їх м’ясистими та цукристими. Ось його складові:

  • Деревний попіл – 1,5 л
  • Борна кислота – 10 г
  • Йод – 10 мл
  • Тепла вода – 10 л.

Насипте попіл у відро і залийте його 2 л окропу. Борну кислоту в окремій посудині теж розчиніть у гарячій воді. Після того, як все остигне, змішайте в 8 л води. Додайте йод і залишіть розчин настоюватися на 24 години.

Перед підживленням полийте томати звичайною водою, а потім живильним розчином. Тільки знову розчиніть 0,5 л його у відрі води. На кожен кущик необхідно по 2 л.

Робіть таке підживлення 1 раз на 2-3 тижні – і помідори подякують вам рясним урожаєм!

попередня статтяШоколадний плавлений сир: смачна намазка
наступна статтяЯк приготувати смачні чипси з лаваша
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я