Як виростити солодким червоний буряк

0
Як виростити солодким червоний буряк
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Червоний буряк – це народний овоч. Без нього не звариш справжнього українського борщу, не приготуєш вінегрету, оселедця під шубою і багато інших страв. Їх смак у великій мірі залежить від цукристості буряка. Як виростити буряк солодким?

Подробиці

Найбільше на якість буряка впливає якість ґрунту. Він має бути не кислим. Для покращення його складу треба вносити золу і яєчну шкаралупу. Це можна робити практично весь сезон, коли буряк росте.

Також цей овоч любить поливання і розпушування землі. Хоча поливати його не слід дуже часто, бо його довге коріння може саме дістати вологу з ґрунту, а от в спекотні дні 2 рази в тиждень не завадить. Краще це робити в міжрядді або в рядку, але не по листі. Після поливу потрібно розпушити землю; хороший результат дає мульчування, завдяки якому ви збережете вологу.

Прекрасний результат дає поливання розчином звичайної солі (30 г на 10 л води). А також розчином борної кислоти (10 г на 10 л води).

Звичайно, на цукристість буряка впливає його сорт. Вибирайте сорти темно-бордового кольору: вони завжди солодші.

наостанок: не затягуйте зі збиранням врожаю. Коренеплід має знаходитися в землі стільки часу, як це написано на пакеті з насінням (зазвичай, від 60 до 120 днів).
Користуйтесь нашими порадами – і ваш бурячок буде солодким, а отже, смачним!

попередня статтяДосвідчені кулінари розкрили «секрет» кольору червоного борщу
наступна статтяЯк правильно готувати баклажани, щоб вони не гірчили
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я