«Золоті» правила, як вибрати «свій» аромат

0
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Осінь – саме час оновити парфумерний «гардероб» і купити пару нових ароматів. Редакція Prostoway Зібрала 7 правил, як вибрати «той самий».

Вибирай правильний час

На парфумерний шопінг вирушай у першій половині дня. У світлий час доби мозок легше розрізняє запахи, надвечір нюхові рефлекси слабшають.

Тестуй тільки на руці

На блоттері та шкірі аромат звучить по-різному. Справа в тому, що він змінюється під впливом рівня рН і температури тіла (тому на всіх парфум розкривається індивідуально).

Не розтирай аромат після нанесення

Він повинен самостійно «сісти» на шкіру та розкритися. Крім зап’ястя, тестуй аромат на ключицях, шиї та волоссі (вони найкраще «схоплюють» запахи). Важкі та насичені композиції найкраще звучать на шкірі, а ось свіжі та легкі стійко тримаються на одязі.

Дай час

Аромат розкривається протягом 20 хвилин, змішуючись із природним запахом тіла та киснем. Якщо за півгодини ти ще чітко чуєш парфум, він тобі не підходить (ідеальний аромат «зливається»).

Визначся зі смаками

Деревні, східні, квіткові, цитрусові, шипрові – подумай, яке сімейство ароматів тобі ближче та вибирай із них.

Не вибирай аромат на повний шлунок

Фішка в тому, що нюх сильніший на голодний шлунок. Рецептори розпізнають усі деталі парфумерної композиції і ти чітко відчуваєш аромат.

Один нюанс!

У критичні дні та напередодні менструації сприйнятливість до запахів змінюється. Тому відклади покупку на кілька днів.

І, нарешті, жодних компромісів: Ніколи не вживайте духів, від яких вам хоч трохи не по собі! Тому що парфуми – це ваша друга шкіра та повітря, яким ви дихаєте. Ви повинні бути єдиними з атмосферою, якою себе оточуєте. Духи, від яких вам не зовсім по собі, впливають і на весь ваш вигляд. Не тільки тому, що, використовуючи їх, ви дещо втрачаєте впевненість у собі, але ще й тому, що цим руйнується ваша індивідуальна аура. Не користуйтеся такими парфумами, навіть якщо це останній писк моди. Ви ж не одягнете модну сукню, якщо вона вам не йде. Не користуйтеся ними навіть у тому випадку, якщо вам дорогий чоловік, який їх подарував. Ні собі, ні йому ви не принесете радості, розповсюджуючи аромат, який зачіпає ваше почуття стилю і не відповідає хімічному складу вашої шкіри.

Не користуйтеся ними і тоді, коли у вас вдома ще повний флакон, а до того ж, ви за них заплатили купу грошей! Подаруйте краще подрузі, якій вони підійдуть, і обидві будете задоволені.

попередня статтяТоп найкращих і стильних серіалів: «Ейфорія», «Голлівуд» та інші
наступна статтяЕксперти назвали єдиний спосіб захиститися від нового штаму «Омікрон»
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я