Як насправді працює силікон у косметиці і чому не варто його боятися

0
Як насправді працює силікон у косметиці і чому не варто його боятися
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Зараз майже на кожному косметичному засобі, будь то шампунь, гель для вмивання або зволожуючий крем красуються горді написи без парабенів і без силіконів. Якщо з першими все зрозуміло (парабени токсичні та уникати їх варто завжди і скрізь, навіть у складі миючих засобів), то другі не варто одразу заносити до чорного списку. Силікони мають багато різновидів, і деякі з них можуть бути абсолютно нешкідливі. Один із таких силіконів — диметикон. Розповідаємо, що це таке, як він працює у косметиці та чому його не варто боятися.

Диметикон – один з різновидів силіконів, тобто речовина повністю синтетична. Він надає гладку приємну текстуру косметичним засобам та пов’язує всі інгредієнти разом. При потраплянні на шкіру або волосся (диметикон також використовують у виготовленні шампунів та кондиціонерів) речовина утворює тонку плівку на поверхні, буквально запечатує вологу та не дозволяючи їй випаровуватися.

Крім того, завдяки своїй пластичній консистенції, диметикон вирівнює текстуру шкіри та заповнює дрібні зморшки. Саме ця властивість зробила диметикон одним із найпопулярніших інгредієнтів праймерів, основ під макіяж та денних кремів. Правда ефект вирівнювання від диметикону виключно візуальний і нерівності шкіри насправді нікуди не подінуться.

Бояться демитикону ще через здатність утворювати плівку на поверхні шкіри. Існує думка, що під цією плівкою шкіра не дихає, дрібні частинки силікону забивають пори (а це вже може стати причиною появи акне), а проникаючи в шкіру, диметикон може бути токсичний.

Всі ці твердження давно були спростовані науково: диметикон некомедогенний (тобто не забиває пори), а його молекулярна маса занадто велика, щоб він проникав кудись глибше верхніх шарів епідермісу. Засоби з диметиконом можна використовувати для всіх типів шкіри, хоча найчастіше його можна зустріти у складі догляду для сухої та нормальної шкіри.

Диметикон не є алергеном, проте, як будь-яка інша речовина, може викликати індивідуальні реакції. Якщо ви використовуєте засіб з диметиконом вперше, спочатку нанесіть його на невелику ділянку шкіри та зачекайте 10-15 хвилин. Якщо реакції не було, можна сміливо використовувати засіб.

попередня статтяЯк легко намазати на батон холодне масло: п’ятисекундний “лайфхак”
наступна статтяЯк заготовити помідори на зиму без оцту, солі та цукру
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я