Чому осипається листя троянд

0
Секрети підживлення троянд, які допоможуть досягти пишного цвітіння
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Троянди – це популярні квіти, які відмінно підходять для садів та присадибних ділянок. Але у процесі вирощування троянд садівники часто стикаються з проблемами.

Опадає листя  – це одна з найпоширеніших проблем.

Троянда скинула листя. Що робити

Якщо влітку у троянди почало опадати листя, то необхідно уважно оглянути кущі і постаратися визначити причини. Досвідчені садівники стверджують, що є безліч причин, які призводять до опадання листя. Найчастіше проблема викликана неякісним доглядом та несприятливими умовами.

Троянда – теплолюбива рослина, тому на протязі може почати обсипатися листя. Нестача світла також призводить до опадання нижнього листя. Щоб заповнити нестачу вологи, у липні та серпні потрібно регулярно обприскувати кущі з пульверизатора.

Сонячне світло

Яскраве сонячне світло може призвести до поступового опадання листя у чайної троянди. Троянди краще ростуть на ділянках із розсіяним освітленням. Висока температура також може викликати опік листя, внаслідок чого воно обсипається.

Перед посадкою цих квітів потрібно відповідально підійти до вибору місця. Краще виділити таку ділянку, де після обіду кущі будуть в тіні.

Поширені захворювання

До найпоширеніших проблем, що призводять до опадання листя, відносять:

1.Ботрітіс. На кущах починають з’являтися коричневі плями. Внаслідок цього рослина починає поступово сохнути, а листя осипається на землю. Бутони також починають чорніти і не встигнуть розкритися.

2.Борошниста роса. З появою цієї проблеми починають скручуватися листові пластини. Визначити захворювання дозволяє наявність сірого нальоту.

3.Пероноспороз. На внутрішній стороні листя починають з’являтися бурі плями. Уражене листя починає поступово обсипатися.

4.Іржа. На листі утворюються іржаві плями. При несвоєчасному лікуванні листя почне чорніти і обсипається.

5.Чорна плямистість. Це також поширена хвороба, що призводить до опадання листя. Розпізнати проблему можна за коричневими плямами. В основному ця хвороба виникає при нестачі калію.

Існує безліч різних препаратів, що дозволяють побороти ці хвороби. При виявленні проблем потрібно негайно розпочати обробку фунгіцидами або інсектицидами.

Що робити, якщо осипалось листя

Якщо кущі троянд почали скидати листя, їх все ще можна частково врятувати. Для цього використовують різні засоби захисту, які вибирають залежно від джерела проблеми. Поливати троянди потрібно лише теплою водою. Холодна вода спричиняє зниження імунітету.

Якщо клумба постійно перебуває під впливом сонця, рослину потрібно затінити. Для цього відмінно підходить маскувальна сітка. При нестачі корисних компонентів потрібно скористатися спеціальним підживленням та добривами. Досвідчені садівники використовують сухі чи рідкі добрива.

До найефективніших добрив для троянд відносять:

  • біогумус;
  • сульфат калію;
  • деревна зола;
  • суперфосфати;
  • та інші.

Для ефективної боротьби зі шкідниками відмінно підходять препарати: «Танрек», «Фуфанона» та «Алатар». Щоб запобігти опадінню листя, необхідно дотримуватися профілактичних заходів.

попередня статтяХитрість, яка допоможе зберегти хліб свіжим
наступна статтяЯкий хліб додавати до котлетного фаршу і скільки
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я