Зірвали помідори зарано: 3 простих способи, щоб помідори дозріли

0
Зірвали помідори зарано: 3 простих способи, щоб помідори дозріли
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Якщо вийшло так, що довелося зірвати помідори з куща раніше, ніж вони повністю дозріли, то це ще не причина шукати рецепти закруток із незрілих плодів. Є три перевірені народні способи, які допоможуть урожаю дозріти в домашніх умовах.

Подробиці

Підвищити температуру
Збирайте врожай, поки нічна температура повітря тримається вище за позначку 5 градусів. Низькі нічні температури встановлюються зазвичай наприкінці серпня.

Якщо плоди ще незрілі, але вже досягли розміру, що відповідає сорту, а на розрізі видно повністю сформоване насіння, то такі помідори відправляють на дозрівання. Дрібні та не до кінця розвинені помідори залишайте на кущі: у домашніх умовах вони самостійно не дозріють.

Для прискорення процесу можна піти на хитрість, збільшивши температуру до 28 градусів та додавши яскраве освітлення. Урожай розкладіть на підлозі (якщо дозволяє кількість плодів та вільне місце) або в ящики (виходить компактно). Між шарами покладіть газети чи темну тканину, залишивши щілини для вентиляції.

Покласти поряд із яблуками
Покладіть до недозрілих овочів яблука. Процес дозрівання відбуватиметься за рахунок виділення етилену. Не варто складати плоди у поліетиленові пакети: так порушиться природна вентиляція.

Опалі яблука навіть кладуть у теплиці, щоб прискорити процес почервоніння томатів на кущі. У плодах починається процес бродіння, що супроводжується викидом етилену.

Покласти поряд із бананами
Найшвидший спосіб достигання — покласти до помідорів цілі банани або хоча б їхню шкірку.

Але такий метод потребує витрат на сам «каталізатор». У магазині краще вибирати жовті банани із зеленим кінцем.

попередня статтяЯк приготувати варення з персиків у сиропі
наступна статтяЯк проводити консервування овочів без оцту і чим замінити кислоту
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я