Що робити, якщо вдихнули цвіль від продуктів

1
Що робити, якщо вдихнув цвіль від продуктів
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Цвіль виробляє шкідливі токсини для організму людини. Якщо цвілеві спори осідають у легенях чи бронхах, то можуть стати причиною розвитку астми чи пневмонії. Тільки от скільки треба її вдихнути, щоб нашкодити собі

Цвіль повсюди

Сучасні реалії такі, що на плісняву можна натрапити будь-де: у власному будинку, на роботі, в магазинах, в саунах, басейнах, тренажерних залах. Як правило з’являється вона в сирих приміщеннях, що погано провітрюються. Її улюбленим місцем може стати дерево та пластик, гума та бетон, килимові покриття, лінолеум та книги, посудомийні машини та пральні, кондиціонери та ванні кімнати та навіть квіткові горщики.

Цвіль повсюди

Вивести її неймовірно складно, особливо якщо вона розрослася, адже це живий організм, схожий на бактерії та рослини. Якщо постійно вдихати плісняві гриби, то самопочуття з часом погіршиться і організм даватиме сигнали за допомогою постійного головного болю, алергічних реакцій, розладів шлунка, кашля і якщо не вжити своєчасних заходів, вплив цвілі швидше за все призведе до внутрішньої кровотечі, ураження нирок, печінки та легень. Тому якщо ви випадково вдихнули грибкові спори, відразу ж звертайтеся до лікаря.

Як захиститись

Чи можна захиститися від впливу плісняви, яка живе у приміщеннях, якщо вам там обов’язково перебувати? Захиститися зовсім не вийде, а ось мінімізувати шкоду можна спробувати, якщо:

  • по можливості обмежити перебування в сирих і мало провітрюваних приміщеннях;
  • регулювати вологість і температуру повітря в приміщенні відповідно до рекомендованих санітарних норм;
  • не закривати внутрішньобудинкові вентиляційні ходи;
  • не допускати протікання сантехніки та регулярно проводити прибирання квартири або офісу;
  • своєчасно позбавлятися зіпсованих продуктів, оскільки вони також є джерелом небезпечних бактерій.

Цвіль повсюди

А чи шкідливо

Якщо ви виявили на продукті плісняву, то зіпсовану частину можна зрізати або викинути. Давайте розберемося яким видам цвілі схильні продукти харчування:

  • чорна пліснява , її частіше можна зустріти на овочах, фруктах та хлібобулочних виробах, які були випечені з борошна із зараженого зерна. Якщо з’їсти такий продукт, то гарантовано важке отруєння.
  • зелена пліснява розквітає також на овочах, фруктах, хлібі та варенні, проте, як правило. без наслідків виводиться із організму, оскільки знищується шлунковим соком. Але якщо в людини слабкий імунітет, то неприємних наслідків у вигляді розладу травного тракту або нападу астми в цьому випадку не уникнути.
  • рожева цвіль не становить для людини небезпеки, але вживати продукт, який вона вразила не варто, краще зрізати зіпсовану частину.
  • сіра пліснява передається через насіння і складно виводиться з організму людини. Якщо на продукті виявили такий вид плісняви, обов’язково викиньте. Якщо з’їли і не помітили, то необхідно вжити термінових заходів: випити абсорбент, збільшити споживання кількості води, очистити шлунок шляхом блювання, а якщо нездужання турбуватиме тривалий час – викликати лікаря.
  • блакитна пліснява якраз вживається в їжу та цінується гурманами.
  • білу плісняву можна зустріти на сирі. Вона не є небезпечною, але краще її зрізати.

Цвіль повсюди

Щоб не зіткнутися з небажаними проблемами, варто купувати обмежену кількість продуктів, не давати їм залежуватись, правильно зберігати та стежити за своїм імунітетом.

попередня статтяСорт має значення: яку каву вибрати
наступна статтяСин Ілона Маска “увірвався” на онлайн-нараду батька
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

1 коментар

  1. Так, так, так! Якщо ви вдихнули чорну плісняву, то вам хана! А якщо немає грошей на блакитну, то ви невдаха! В обох випадках лікар рекомендує повіситись. А для чого взагалі жити? ви ж про плісняву прочитали…

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я