Сорт має значення: яку каву вибрати

0
Сорт має значення: яку каву вибрати
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

На що звернути увагу під час вибору кави. Який краще вибрати: у зернах чи мелений? У цьому питанні розбиралась редакція сайту Prostoway.

Батьківщиною кави вважаються країни Південно-Східної Азії, Індонезія, центр Африки, Центральна та Латинська Америка. Якщо на пачці вказано іншу країну, це означає, що там зерна обсмажили та упакували, але виросли вони все одно у тропіках.

Найспецифічніша кава росте в Азії. Вона має відтінки деревини. ЇЇ кислотність ні на що не схожа. Східноафриканську каву (Кенія, Ефіопія, Руанда) відрізняють квіткові, фруктові та ягідні ноти.

Американська кава відрізняється солодкуватим смаком. Зерна з Бразилії, Колумбії та Перу відрізняються відтінками горіхів, шоколаду, спецій, ванілі та меду. Зерна з Центральної Америки відрізняються фруктовими, горіховими та карамельними нотками.

Найміцнішим сортом вважаються арабіка та робуста. Сьогодні виробляють і каву без кофеїну. Це декаф – зерна, оброблені спеціальним чином та позбавлені кофеїну.

попередня статтяЛікар розповів, як не сплутати коронавірус із застудою
наступна статтяЩо робити, якщо вдихнули цвіль від продуктів
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я