...
ГоловнаЛайфстайлЧим звичайна сода може бути корисною для троянд

Чим звичайна сода може бути корисною для троянд

Підпишіться на нас:

Троянди – вимоглива і вибаглива культура, яка потребує особливого догляду. При цьому зовсім не обов’язково вдаватися до використання хімічних засобів.

Подробиці

Мало хто знає, але проста сода, яка точно є на будь-якій кухні, сприятливо впливає на цвітіння, зростання і дозрівання бутонів.

Ще один плюс такого народного засобу полягає в тому, що він абсолютно безпечний і дає видимий результат за короткий час.

Щоб активізувати зростання пагонів, квіткарі, які вже десятки років займаються вирощуванням троянд, використовують стимулюючий розчин, який омолоджує рожеві кущі.

Для цього в ємність, заповнену 5 літрами води, необхідно всипати 1 столову ложку соди і перемішати доти, поки пекарський порошок зовсім не розчиниться.

До суміші, що вийшла, додайте половину чайної ложки нашатирю, 1 столову ложку господарського мила, натертого на тертці і 1 чайну ложку сульфату магнію.

Отриманим складом слід обприскати троянди. Для проведення процедури вибирайте ранковий або вечірній час.

Приблизно через 2-3 тижні на рожевих кущах почнуть з’являтися молоді пагони, внаслідок активного зростання яких ви легко омолодите висаджені на своїй ділянці троянди.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...