Як посадити полуницю в серпні, щоб отримати урожай наступного року

Підпишись на нас:

Щоб щороку збирати чудовий урожай ягід, плантацію садових суниць треба регулярно оновлювати. Як зробити це правильно у серпні, щоб наступного року насолоджуватися солодкими ягодами.

Виявити найкращих

Ще під час збору ягід відзначте (пов’яжіть стрічку) найміцніші кущі, що добре плодоносять. Оптимальний вік маткової рослини – два роки.

Вибрати саджанець

Візьміть у руки пагін – довгий полуничний вусик із розетками. Виберіть на ньому найміцнішу розетку: зазвичай вона перша від кущика. Після вибору акуратно відсікайте її ножем або ножицями. Всі інші вуса від материнської рослини краще видалити, щоб вони не виснажували рослину.

Укорінити розетки

Краще це робити в окремих горщиках чи стаканчиках. У попередньо вкопаний і наповнений землею або компостом горщик посадіть розетку.

Щоб саджанець не вискочив з горщика, вусик, що йде від розетки до маточного кущика, пришпильте гачком з дроту або канцелярською скріпкою. Рясно полийте саджанець. Так само зробіть і з іншими розетками у вибраних маткових рослин.

До речі! Розмножуючи вусами ремонтантні сорти, доведеться пожертвувати другим урожаєм: рослинам не вистачить сил і на ягоди, і на вуса.

Підготувати до посадки

Приблизно за два-три тижні саджанці полуниці вкоріняться. Рясно полийте розетки в горщиках. Потім відріжте секатором вус, що тягнеться від материнського куща до розетки.

Посадити на грядку

Акуратно вийміть саджанці з горщиків. У попередньо викопані та зволожені лунки посадіть кущики. Відстань між рослинами на грядці – 40 см. Засипте розетки землею, полийте. Спочатку притіняйте від сонця.

Важливо! При посадці серце (точка росту рослини) має залишатися над землею.

Регулярно підгодовувати

Щоб урожаї солодкої, ароматної ягоди були стабільними та великими, рослини потрібно обов’язково підгодовувати.

Найкраще підживлення для полуниці – настій з різнотрав’я після гарного поливу. Подрібнене листя подорожника, мати-й-мачехи, кульбаби, кропиви, мокриці залийте водою (1:5), а через тиждень полийте готовим розведеним (2 л на 12 л води) настоєм розсаду. У міжряддя не забувайте додавати попіл (по жмені на кущ) і одразу розпушуйте землю.

Добрива рекомендується вносити кілька разів за сезон: перед цвітінням, під час наливання ягід, у період плодоношення та одразу після нього.

Але для отримання (особливо у ремонтантних сортів) відра ягід з куща за літо краще не лінуватися і робити це щотижня. У березні, коли сніг повністю зійде, внесіть на свої грядки розчин сечовини (на відро води сірникову коробку) з додаванням ст. ложки сульфату калію.

Ближче до початку цвітіння приготуйте розчин комплексного мінерального добрива (2 сірникові коробки азофоски на 10 л води). На стадії активного плодоношення використовуйте розчин курячого посліду – літр під кожен кущ (1:30)

Багатого вам урожаю!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Як спекти ідеальний бісквіт: головні лайфхаки

Як приготувати ідеальний торт та основу для домашнього торта,...

Які квіти практично не вимагають догляду: 6 варіантів для клумби

Садівники-початківці, в яких мало досвіду, хочуть посадити на своїй...

Вся правда про банани: кому їх не можна їсти

Цей екзотичний фрукт, давно перестав бути чимось незвичайним. Сьогодні...

Потрібна 1 крапля, щоб герань безперервно цвіла

Неправильний догляд за геранню призводить до того, що відома...

З чим краще їсти картоплю, щоб не погладшати: 7 продуктів

Страви з картоплі користуються величезною популярністю в українців.  Сам...

Ця каша найкраще виводить холестерин: працює не гірше за таблетки

Так і не змогла полюбити каші, якими нас усіх...

Помідори: 5 причин, чому їх варто їсти

Вони є багатим джерелом вітамінів та мінералів, необхідних для...