Чим замінити частину борошна, щоб деруни не темніли

0
драники
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Про чудові смакові якості картопляних оладок знає будь-який гурман. Однак відмінний смак дерунів аж ніяк не гарантує того, що страва матиме і апетитний вигляд. Досить часто оладки темніють. І це пояснюється зміною кольору основного компонента страви – картоплі.

Подробиці

Достатньо подрібнити сирий овоч за допомогою терки, і вже через кілька хвилин інгредієнт почне ставати коричневим або сіруватим.

На щастя цей небажаний процес можна зупинити. Для цього потрібно замінити частину борошна, яке використовується в тісті для дерунів, на інший сипучий продукт.

Чим частково замінити борошно

Якщо господиня не хоче, щоб деруни набули сірого відтінку, вона повинна замінити частину борошна крохмалем.

У результаті картопля набагато повільніше змінюватиме свій колір. Господині не доведеться поспішати: часу для приготування картопляних оладок з рум’яною скоринкою буде достатньо.

Інші рятувальні інгредієнти

Зупинити процес потемніння картоплі можна за допомогою інших інгредієнтів. На цей раз мова йде про кисломолочні продукти.

Ідеальний результат у цьому плані демонструє сметана. Йогурт часом виявляється не менш ефективним.

Тертий овоч збереже свій колір і за наявності у тісті для дерунів кислого компонента. Відмінним засобом є лимонний сік (1/2 ч. л.)

попередня статтяЯк доглядати за півоніями, що вже відцвіли
наступна статтяПомилки, через які котлети виходять «гумовими»
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я