Без сметани: п’ять способів лікування сонячних опіків в домашніх умовах

0
Без сметани: п'ять способів лікування сонячних опіків у домашніх умовах
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Кожен з нас  бодай раз у житті намагалися старанно засмагати щоб отримати красиву засмагу, але повертався з пляжу із сонячним опіком. Як і інші опіки, він супроводжується почервонінням шкіри, пухирями, болем, сильним печінням та підвищенням температури тіла. Якщо ви хочете якнайшвидше полегшити неприємні симптоми надмірної засмаги, але під рукою немає лікарських препаратів, скористайтеся цими засобами.

Охолоджувальний компрес

Щоб швидко охолодити запалену шкіру, прикладіть до неї загорнутий в м’яку тканину або марлю пакет з льодом або чистий рушник, змочений в холодній воді. Це полегшить біль і трохи зніме почервоніння. Також можна прийняти холодний душ, але без використання миючих засобів, оскільки вони можуть спричинити роздратування.

Гель із соком алое

Гель із соком алое допомагає зняти запалення та подразнення шкіри, а також зменшити сухість. Крім того, завдяки антибактеріальним властивостям алое може прискорити процес відновлення шкірних покривів після опіку. Перед нанесенням гель можна ненадовго покласти в холодильник, тоді він надаватиме ще й приємний оходжуючий ефект.

Огірки

Ще один чудовий спосіб швидко охолодити і зволожити шкіру, що обгоріла, — огірковий компрес. Як і гель алое, огірки перед використанням варто покласти в холодильник чи морозилку на 7-10 хвилин.

Трав’яний відвар

Для полегшення симптомів сонячного опіку підійдуть відвари календули, ромашки та звіробою. Вони майже не мають протипоказань, але при цьому добре знімають запалення, біль та свербіж. Також впоратися з неприємними відчуттями може допомогти компрес із міцним та обов’язково холодним чорним чаєм.

Зволожуючий крем

Обов’язково регулярно зволожуйте шкіру після отримання сонячного опіку. Інакше вона сильно сохне і лущиться, що викличе ще більше запалення і нестерпний свербіж. Найкраще використовувати зволожуючі крем-гелі з легкою текстурою.

попередня статтяЩо додати у фарш, щоб котлети «танули в роті»
наступна статтяЛітній салат з огірків та моркви за 5 хвилин
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я