Лайфстайл

8 “еко-френдлі” подарунків на Новий рік

Екологічні проблеми, які загрожують довкіллю, змушують нас задуматися про те, як важливо зараз звертатися до усвідомленого та розумного споживання. Цей порядок денний не омине і одне з головних свят року – Новий рік. Багато експертів радять відмовитися від тих продуктів, які нав’язує нам ринок, і спробувати зробити це світле та яскраве свято найбільш екологічним. Щоб підтримати прагнення піклуватися про нашу планету і не відмовлятися від святкових веселощів, Prostoway приготував кілька ідей для подарунків, які не зашкодять навколишньому середовищу.

1. Багаторазова пляшка або термос

Багато людей у ​​всьому світі, зокрема в нашій країні, підтримують рух проти використання одноразових пластикових склянок та пляшок. Тому такий подарунок, як багаторазова пляшка чи термос, стане не лише приємним та корисним для зимових холодів, а й екологічним.

2. Плед із натуральних матеріалів

М’який та теплий плед вважається уособленням домашнього затишку та комфорту, тому такий подарунок залишить лише позитивні враження у отримувача. У наш час вибір пледів величезний: за його допомогою можна і зігрітися – його первісна функція – і прикрасити власний будинок. Головне, чим відрізняється домашній плед від, скажімо, дорожнього, це його краса, м’якість і настрій, який створює його дизайн. Для того, щоб плед став приємним подарунком, що не шкодить екології, можна зупинити свій вибір на натуральних матеріалах: хутро, шерсть, бавовна, шовк та бамбук. Плед з такого матеріалу здатний зігрівати та пропускати повітря.

3. Рослина в горщику

Пуансетія (Різдвяна зірка)

Зелена квітка в горщику, яка, на відміну від зрізаних, проживе набагато довше тижня, теж можна вважати чудовим варіантом екологічного подарунка. Насамперед варто звернути увагу на саму рослину і людину, якій ти її даруєш. Якщо вона або він занадто зайняті, щоб доглядати рослину, хорошими варіантами будуть види Драцена Маргіната, Драцена Сандера або будь-який вид сукулентів та кактусів. Особливо святковою рослиною можна назвати пуансеттію: за своїм зовнішнім виглядом їй дали прізвисько “різдвяна зірка”.

Постався з трепетом і до вибору горщика, в якому перебуватиме твоя подарункова квітка. Дивись на кашпо з кераміки, скам’янілого дерева, мармуру, скла, металу, природного каменю.

4. Шопер

Екосумка з мандаринами і лимонами

Поряд із багаторазовими пляшками ми почали використовувати шопери замість пластикових пакетів. Це не дивно: багато з них досить компактні для походів магазинами, а деякі взагалі здатні замінити звичну сумку на кожен день. З тієї причини, що шопер став інструментом відмови від синтетичних матеріалів, можна підібрати такий подарунок із біорозкладних компонентів: крафт-матеріалу, бавовни, щільної джинси, льону або парусини.

5. Екосвічки

Головна відмінність екосвічок від інших – це, звичайно, їхній матеріал. Вони виготовляються з натурального воску, ароматичних масел і бавовни, яка є основою для ґноту. Свічки з бджолиного воску відбивають їхню природну сторону: крім теплого золотистого кольору, вони мають приємний медовий запах. Придбати такі свічки можна в інтернет-магазинах Ozon, H&M та Notino або у приватних виробників саморобних свічок.

6. Натуральне мило

До складу мила ручної роботи зазвичай входять натуральні інгредієнти: молоко, мед, овес, шоколад, ефірні олії, глина. Незважаючи на те, що воно має нестандартну форму, у нього дуже м’які та приємні кольорові гами натуральних відтінків. До складу натурального мила входять кокосове, оливкове масло з виноградних кісточок, які за своїми природними властивостями допомагають зволожувати і живити шкіру. Таке мило можна виготовити вручну, адже подарунок, зроблений своїми руками, отримати набагато приємніше: людина бачить, що ти витратила на нього свій час, а це дорого коштує.

Ну а якщо твій час – дуже цінний ресурс, яким складно розпорядитися перед новорічними святами, то завжди можна звернутися до корнерів у торгових центрах чи спеціалізованих косметичних магазинів натуральних товарів.

7. Альбом із фотографіями, зроблений своїми руками

Як ми вже зазначили, саморобний подарунок отримувати справді приємно. А подарунок, який поєднує в собі не лише естетику, а й емоції, отримуватиме ще приємніше. Тому ти можеш своїми руками зробити фотоальбом.

Збери в ньому найяскравіші фотографії року, що минає, це можуть бути якісь заходи, які ти відвідала разом з одержувачем подарунка, або забавні знімки. Розмістити їх можна на екологічному крафтовому папері.

Переробка та вторинне використання – одні з основних способів, якими можна зупинити екологічну кризу та надмірне виробництво. У зв’язку з цим, якщо в тебе вдома завалялися старі платівки, ти можеш зробити з них милі ретро-підставки під чай чи каву.

8. Подарункова картка або сертифікат

Розумне споживання є не менш важливим чинником для збереження довкілля. Такий подарунок, як подарункова карта або сертифікат улюбленого магазину, стане приємним і корисним, адже одержувач сам зможе вибрати те, що йому подобається і що найбільше потрібно.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

Останні новиники

Чим навесні підживити малину: суперзасіб для великих та солодких ягід

Найперше приділіть увагу догляду. Потрібно провести огляд посадок, виконати рихлення ґрунту, зробити мульчування, обрізати старі…

15 хв. назад

Маринад для апетитного курячого шашлику: найкраща комбінація спецій

В маринаді головну роль виконують спеції. Потрібна правильна комбінація, щоб отримати максимально найкращий смак. Не…

51 хв. назад

Названо найкращий час для підживлення озимого часнику

Городники запевняють, що кращої пори для підживлення сходів часнику озимого не знайти. Якщо не прогаяти…

1 годину назад

З яких продуктів приготувати білковий салат: секрет в одному інгредієнті

Приготуйте салат до вечері, який буде повноцінним джерелом білків. А ще це просто дуже апетитно.…

2 години назад

Не виходь з душу, не зробивши цього: як надати блиску волоссю за 5 секунд

Ти коли-небудь бачила волосся, яке так блищить, наче відзеркалює? Звісно, так — у рекламі шампунів.…

2 години назад

Як приготувати універсальну салатну заправку, яка дуже популярна в Британії

Salad Cream - ця популярна у Великій Британії салатна заправка трохи схожа на майонез, але…

3 години назад