8 “еко-френдлі” подарунків на Новий рік

0
8 еко-френдлі подарунків на Новий рік
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Екологічні проблеми, які загрожують довкіллю, змушують нас задуматися про те, як важливо зараз звертатися до усвідомленого та розумного споживання. Цей порядок денний не омине і одне з головних свят року – Новий рік. Багато експертів радять відмовитися від тих продуктів, які нав’язує нам ринок, і спробувати зробити це світле та яскраве свято найбільш екологічним. Щоб підтримати прагнення піклуватися про нашу планету і не відмовлятися від святкових веселощів, Prostoway приготував кілька ідей для подарунків, які не зашкодять навколишньому середовищу.

1. Багаторазова пляшка або термос

Багато людей у ​​всьому світі, зокрема в нашій країні, підтримують рух проти використання одноразових пластикових склянок та пляшок. Тому такий подарунок, як багаторазова пляшка чи термос, стане не лише приємним та корисним для зимових холодів, а й екологічним.

2. Плед із натуральних матеріалів

М’який та теплий плед вважається уособленням домашнього затишку та комфорту, тому такий подарунок залишить лише позитивні враження у отримувача. У наш час вибір пледів величезний: за його допомогою можна і зігрітися – його первісна функція – і прикрасити власний будинок. Головне, чим відрізняється домашній плед від, скажімо, дорожнього, це його краса, м’якість і настрій, який створює його дизайн. Для того, щоб плед став приємним подарунком, що не шкодить екології, можна зупинити свій вибір на натуральних матеріалах: хутро, шерсть, бавовна, шовк та бамбук. Плед з такого матеріалу здатний зігрівати та пропускати повітря.

3. Рослина в горщику

Пуансетія (Різдвяна зірка)
Пуансетія (Різдвяна зірка)

Зелена квітка в горщику, яка, на відміну від зрізаних, проживе набагато довше тижня, теж можна вважати чудовим варіантом екологічного подарунка. Насамперед варто звернути увагу на саму рослину і людину, якій ти її даруєш. Якщо вона або він занадто зайняті, щоб доглядати рослину, хорошими варіантами будуть види Драцена Маргіната, Драцена Сандера або будь-який вид сукулентів та кактусів. Особливо святковою рослиною можна назвати пуансеттію: за своїм зовнішнім виглядом їй дали прізвисько “різдвяна зірка”.

Постався з трепетом і до вибору горщика, в якому перебуватиме твоя подарункова квітка. Дивись на кашпо з кераміки, скам’янілого дерева, мармуру, скла, металу, природного каменю.

4. Шопер

Екосумка з мандаринами і лимонами
Екосумка з мандаринами і лимонами

Поряд із багаторазовими пляшками ми почали використовувати шопери замість пластикових пакетів. Це не дивно: багато з них досить компактні для походів магазинами, а деякі взагалі здатні замінити звичну сумку на кожен день. З тієї причини, що шопер став інструментом відмови від синтетичних матеріалів, можна підібрати такий подарунок із біорозкладних компонентів: крафт-матеріалу, бавовни, щільної джинси, льону або парусини.

5. Екосвічки

Головна відмінність екосвічок від інших – це, звичайно, їхній матеріал. Вони виготовляються з натурального воску, ароматичних масел і бавовни, яка є основою для ґноту. Свічки з бджолиного воску відбивають їхню природну сторону: крім теплого золотистого кольору, вони мають приємний медовий запах. Придбати такі свічки можна в інтернет-магазинах Ozon, H&M та Notino або у приватних виробників саморобних свічок.

6. Натуральне мило

До складу мила ручної роботи зазвичай входять натуральні інгредієнти: молоко, мед, овес, шоколад, ефірні олії, глина. Незважаючи на те, що воно має нестандартну форму, у нього дуже м’які та приємні кольорові гами натуральних відтінків. До складу натурального мила входять кокосове, оливкове масло з виноградних кісточок, які за своїми природними властивостями допомагають зволожувати і живити шкіру. Таке мило можна виготовити вручну, адже подарунок, зроблений своїми руками, отримати набагато приємніше: людина бачить, що ти витратила на нього свій час, а це дорого коштує.

Ну а якщо твій час – дуже цінний ресурс, яким складно розпорядитися перед новорічними святами, то завжди можна звернутися до корнерів у торгових центрах чи спеціалізованих косметичних магазинів натуральних товарів.

7. Альбом із фотографіями, зроблений своїми руками

Як ми вже зазначили, саморобний подарунок отримувати справді приємно. А подарунок, який поєднує в собі не лише естетику, а й емоції, отримуватиме ще приємніше. Тому ти можеш своїми руками зробити фотоальбом.

Збери в ньому найяскравіші фотографії року, що минає, це можуть бути якісь заходи, які ти відвідала разом з одержувачем подарунка, або забавні знімки. Розмістити їх можна на екологічному крафтовому папері.

Переробка та вторинне використання – одні з основних способів, якими можна зупинити екологічну кризу та надмірне виробництво. У зв’язку з цим, якщо в тебе вдома завалялися старі платівки, ти можеш зробити з них милі ретро-підставки під чай чи каву.

8. Подарункова картка або сертифікат

Розумне споживання є не менш важливим чинником для збереження довкілля. Такий подарунок, як подарункова карта або сертифікат улюбленого магазину, стане приємним і корисним, адже одержувач сам зможе вибрати те, що йому подобається і що найбільше потрібно.

попередня статтяЩо буде з організмом, якщо припинити пити алкоголь
наступна статтяВчені довели користь кави у боротьбі з хворобою Альцгеймера
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я