Експерти розповіли, як створити собі новорічний настрій

0
Експерти розповіли, як створити собі новорічний настрій
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

З настанням грудня чекати Новий рік можна вже цілком офіційно: думати, що вдягнеш, обговорювати корпоративи, шукати подарунки. Не варто сподіватися, що настрій прийде сам, – твори дух Різдва для себе на весь місяць сам. Prostoway склав корисний посібник із правильного cтворення атмосфери свята. Він допоможе все встигнути і не відкладати радість до новорічної ночі.
Міста вже перетворилися на зимову казку, тому настав час нарядити місце, де проводиш найбільше часу: будинок та робочий простір.

Щороку виникає спокуса накупити багато нової святкової мішури, проте постарайся підійти до святкування усвідомлено: чим більше ми споживаємо, тим більше шкодимо планеті. Тому перебери старі прикраси, приведи їх у лад, подумай, чи можна здати на переробку ті, що остаточно вийшли з ладу або втратили вигляд. Роками користуватися тим самим декором – прекрасна новорічна традиція.

Якщо іграшок мало або немає зовсім, шукай уживані прикраси в інтернеті: так вийде дешевше і більш розумно. Ще один спосіб прибрати будинок або офіс – взяти декор в оренду.

Почни планувати подарунки

Починати купувати можна вже зараз – поки в магазинах повно святкових атрибутів, а ти маєш час підійти до цієї справи з душею.

Склади список людей, яких хотіла б привітати цього року. Подумай, що порадує кожного з них та допоможе відчути твою турботу. Обов’язково запасися декількома універсальними недорогими сюрпризами на випадок несподіваних гостей. Склади бюджет та почни у вільний час вибирати подарунки: від найважливіших до менш значущих.

Процес придумування та упаковки подарунків – чудовий спосіб відчути настання свята.

Зроби «коробки допомоги» для нужденних

Новий рік – час добрих справ, подумай про тих, у кого на свята немає не лише планів, а й найнеобхіднішого. Дізнайся у соціальних службах чи благодійних фондах, чим ти можеш допомогти нужденним. Не завжди для цього потрібні грошові пожертвування, іноді достатньо коробки з теплими речами та предметами особистої гігієни.

Склади святковий плейлист

Різноманітний, індивідуальний, великий плейлист задасть настрій на всю зиму, а зайнятися ним пора вже зараз. Збери традиційні та сучасні мелодії, які ти вже любиш, далі залишиться лише своєчасно поповнювати цей список новинками. Можеш розділити пісні за призначенням: для танців, для співів, для затишної атмосфери.

Відправ листівки друзям та рідним

Подумай про недорогі, але нестандартні способи привітати близьких із Новим роком, наприклад – відправити «живу» листівку. Щоб пошта дійшла вчасно та не застрягла на всі свята, робити це потрібно заздалегідь.

Екологічніший спосіб – створити електронні листівки. Вони можуть бути індивідуальними, тут навіть більше простору для творчості: використовуй ваші фото, відео, придумай теплі слова. Нехай людина відчує, що це не масове розсилання, а вітання, адресоване особисто йому.

Переглядай новорічні фільми

Кадр з фільму "Відпустка за обміном"
Кадр з фільму “Відпустка за обміном”

Новорічних канікул для цього чекати зовсім не обов’язково, тим більше, що фільмів із різдвяною та просто зимовою атмосферою вистачить на весь сезон, а не лише на святковий тиждень.

Перетвори передсвятковий кіноперегляд у цілий ритуал: прикрась кімнату, склади список фільмів, які хочеш переглянути або побачити вперше, запасись печивом або іншими ласощами, поклич друзів, рідних чи кохану людину.

Готуй різдвяні напої

Погода вже цілком сприяє зимовим напоям, а готувати їх самій – приємна розвага. Поекспериментуй з коктейлями, вари какао, глінтвейн або пунш, пробуй різні чаї. Почни освоювати нові рецепти у грудні, і до кінця місяця складеш свій ідеальний план напоїв на новорічну ніч та усі канікули.

Придумай, як підіб’єш підсумки року

Вибери свій спосіб попрощатися з роком, що минає. Може, це буде лист до самої себе з підсумками та вдячністю за все, що трапилося, перегляд фотографій, генеральне прибирання та порятунок від старого мотлоху. Зробити це можна і за допомогою соцмереж, причому не обов’язково спеціальним зверненням до підписників.

Не намагайся за цей місяць перебрати і упорядкувати все своє життя – тільки додаси собі фізичного та емоційного навантаження. Це кінець року, але не кінець життя, тому підходь до планів на грудень реалістично: швидше за все, ти багато всього не встигнеш, зате буде до чого прагнути в січні.

попередня стаття7 напоїв, які стимулюють роботу мозку
наступна статтяКейт Міддлтон розповіла, які заняття роблять її щасливою
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я