Чим насправді відрізняються персики від нектаринів

0
Чим насправді відрізняються персики від нектаринів
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Чи правда, що нектарин це персик, схрещений зі сливою? Чи це продукт із ГМО? І чим ще відрізняються ці фрукти, крім зовнішнього вигляду.

Багато хто думає, що гладкі нектарини – це персики, схрещені зі сливою чи аличою. Але це не так. Підвищена пухнастість потрібна персику для захисту від комах та інших шкідників. Щільні ворсинки не дозволяють жукам і мухам сідати на фрукт, а тим більше відкусити кусочок або проникнути під тонку шкірку. А ще пушок продовжує термін придатності ніжного персика, утворюючи додатковий захисний шар, що не пропускає вологу, яка може містити бактериї чи грибки.

Але одного разу, приблизно у 17 столітті, на одному з персикових дерев з’явилися абсолютно лисі плоди – блискучі та глянсові. Пізніше з’ясувалося, що це диво природи внаслідок природних генетичних мутацій у процесі самозапилення дерев і завдяки вченим-селекціонерам цей вид було збережено. Слід зазначити, що сьогодні існують тисячі різновидів персика.

Нектарин називають покращеною версією персика – у нектарина щільніша м’якоть, він солодший і калорійніший – у ньому набагато більше цукру, ніж у персика! Тому людям із сахарним діабетом або які бажають синути зайву вагу варто враховувати цей факт.

Натомість у нектарині більше корисних речовин, наприклад, вітамину С, бета-каротину (провітаміну А) та калію.

Нектарин – молодший брат персика
Нектарин – молодший брат персика

Вибираючи в магазині, що купити, персики чи нектарин, пам’ятайте про такі нюанси:

  • Незважаючи на наявність полотняної шкірки, нектарини псуються швидше за персики.
  • Якщо ви не любите пух на персиках чи у вас на нього алергія, то купуйте нектарин.
  • Якщо персик не пахне, швидше за все він не дозрів.
  • Не купуйте персики, що тріснули, і нектарини.
  • Перед їжею можна видалити ворсинки із персика за допомогою зубної щітки.
попередня статтяЗнайдено найпростіший і найшвидший рецепт домашнього морозива
наступна статтяЯк використовувати «Аспірин» для відбілювання застарілих плям на одязі
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я