Чому в липні на огірках з’являється пустоцвіт: 7 причин

0
Чому в липні на огірках з'являється пустоцвіт: 7 причин
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Рясне цвітіння огірків – це ще не гарантія хорошого врожаю. Досвідчені городники знають, що потрібно дивитися не на квітки, а на зав’язі, що формуються. Тому варто розібратися, чому з’являється пустоцвіт і як із цим боротися.

Неякісне насіння

Є базова порада: потрібно садити тільки те насіння, виробник якого вселяє впевненість або яке ви вже садили раніше.

Можна зустріти чимало прикладів, коли застосовується «нове» насіння, через яке не вдається отримати врожай, а сили і час втрачено.

Також фахівці не рекомендують заготовляти насіння самостійно, якщо ще не маєте такого досвіду. Звичайно, можна трохи заощадити, але ризики надто суттєві. Щоб відібрати насіння, потрібно враховувати сорт, контролювати запилення та виконувати безліч інших дій.

Посів «молодого» насіння

Тут знову треба повернутися до питання, чому самостійно краще не заготовляти насіння. Якщо вік становить до 4 років, можуть формуватися квітки, але не зав’язі.

Як правило, молоде насіння забезпечує хороший приріст зеленої маси. А навіщо це потрібно, якщо доводиться втрачати значну частину врожаю?

Неправильний полив

Огірки – це вологолюбні рослини, які потребують постійного поливу. Але завжди важливий баланс та урахування погодних умов. Простий приклад: якщо на вулиці висока вологість чи тривалий час йшли дощі, поливати огірки точно не варто.

Якщо говорити про нестачу поливу, то тут все простіше: пересох ґрунт – треба вносити вологу. Також можна мульчувати, щоб мульча довше утримувала вологу у ґрунті. Вода для поливу обов’язково має бути теплою. Полив виконувати тільки рано-вранці або ввечері.

Сильна спека

Високі температури протягом тривалого часу – це проблема, з якою потрібно боротися. Є два варіанта:

1) використовувати повітропроникні матеріали для укриття;

2) збільшувати кількість поливів.

Прохолодна погода

Навіть у липні температура повітря може опускатися нижче +15 градусів. Існує просте правило: коли знижується температура, полив слід зовсім припинити.

Висока вологість і прохолодна температура може завдати серйозних збитків культурам на ділянці.

Нестача освітлення

Огірки можуть нормально розвиватися лише на освітлених ділянках. Якщо вибір місця посадки зроблено невдало, можна спробувати підв’язати огірки.

Також при нестачі важливо прищипувати стебло, залишаючи до 10 листків. Прощипування виконується для того, щоб почалося зростання бічних батогів.

Загущені посадки

Через загущені посадки кількість пустоцвітів збільшується. Загущені посадки мають кілька інших недоліків:

1) повільне зростання;

2) нестача запилення;

3) формування чоловічих квіток.

Схема посадки огірків є банальною: 40 на 40 сантиметрів. Якщо помилку вже допущено, можна видалити частину рослин або виконати обрізання.

Краще пожертвувати частиною рослин, ніж за підсумком одержати недостатню кількість плодів.

попередня статтяПомилки під час прання: 9 порад, які допоможуть зберегти речі
наступна статтяЯк швидко приготувати найніжніший торт без випічки
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я