Як зробити мильні бульбашки в домашніх умовах

0
Як зробити мильні бульбашки в домашніх умовах
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Одна з найвеселіших, найпростіших і найцікавіших витівок — мильні бульбашки. Ця гра сподобається всім. Купити розчин для мильних бульбашок можна недорого, але самим зробити домашні мильні бульбашки ще простіше, причому оперативно та в будь-якому обсязі.

Основні компоненти розчину – вода, мило, гліцерин або цукор. Але важливо дотримуватись деяких рекомендацій, які дозволять приготувати такий розчин для мильних бульбашок, що кулі будуть видуватися легко, вийдуть великими і не луснуть у найближчі секунди.

5 корисних порад, як зробити мильні бульбашки:

  1. Для приготування розчину краще використовувати не водопровідну воду, а кип’ячену, а ще краще дистильовану. У водопровідній воді багато солей, а чим менше в компонентах розчину домішок, тим краща якість мильної плівки.
  2. Для більшої щільності розчину, а отже, і більшої міцності майбутніх куль використовуйте гліцерин або цукор. Рідкий гліцерин в аптеці можна купити за 30 гривень.
  3. Роблячи домашні мильні бульбашки, не переборщіть з гліцерином або цукром, інакше розчин вийде занадто щільним і бульбашки будуть важко видуватись.
  4. З менш щільного розчину видуваються менш стійкі бульбашки, зате легко видуваються, що оптимально підходить для наймешеньких.
  5. Якщо є можливість, витримайте готовий розчин 12-24 години. Деякі фахівці для кращої якості бульбашок радять витримати розчин у холодильнику. За цей час осяде піна – вона у розчині не потрібна.

Вітер і пил – вороги мильних бульбашок, а висока вологість – помічник.

З господарського мила

Вам знадобиться:

10 склянок води, 1 склянка натертого на тертці господарського мила, 2 ч. л. гліцерину (або розчину цукру у теплій воді, можна додати желатин).

Як робити:

  • Мило засипати в гарячу кип’ячену воду та розмішувати до повного розчинення. Якщо мило не розчиняється, підігрійте суміш безперервно помішуючи. До кипіння не доводити.
  • Замість господарського можна використовувати мило на оливковій чи мигдальній олії, але не туалетне парфумоване мило — там непотрібні добавки.

З рідкого мила

Вам знадобиться:

100 мл рідкого мила, 20 мл дистильованої води, 10 крапель гліцерину.

Як робити:

  • Змішайте мило та воду, дочекайтеся, коли піна осяде (це займе приблизно 2 години), потім додайте гліцерин.
  • Дайте настоятися розчину, бажано в холодному місці.

З рідини для миття посуду

Вам знадобиться:

1/2 склянки рідини для миття посуду (тільки не для посудомийних машин!), 2 склянки води, 2 ч. л. цукру.

Як робити:

  • Ретельно перемішайте усі інгредієнти. Готово!
  • Замість цукру можна використовувати 1-2 ст. гліцерину. А якщо поставите розчин на добу в холодильник, бульбашки вийдуть те, що треба.

З дитячого шампуню

Вам знадобиться:

200 мл дитячого шампуню, 400 мл дистильованої (кип’яченої) води, 3 ст. л. гліцерину або 6 ч. л. цукру.

Як робити:

  • Змішайте шампунь із водою і залиште наполягати протягом доби.
  • Після цього додайте гліцерин (або цукор).

З прального порошку

Вам знадобиться:

3 склянки гарячої води, 2 ст. л. порошку, 20 крапель нашатирного спирту.

Як робити:

  • Розчин повинен настоятися 3-4 дні, потім його потрібно відфільтрувати.
  • Це, звичайно, займе час, зате знаючі люди запевняють, що бульбашки з такого розчину виходять великими і красивими, як у справжньому шоу.

Мильна бульбашка, надута при температурі 15 °C, замерзне при зіткненні з поверхнею. При температурі –25 °C вона замерзне у повітрі.

На замітку
Якщо хочеться, щоб мильні бульбашки були з ароматом полуниці, хвої чи шоколаду, візьміть відповідну піну для ванн (змішувати у пропорції 3:1 – 3 частини піни та 1 частину води).

Різнокольорові бульбашки можна отримати, розчинивши в мильному розчині харчовий барвник. Щоб над вами одночасно кружляли бульбашки різних кольорів, розділіть піну по різних флакончиках і в кожен додайте свою фарбу.

Контроль якості

Перевірити якість розчину для мильних бульбашок можна так: надуйте міхур, зануріть палець у піну, а потім торкніться ним міхура. Якщо він лопнув, потрібно додати ще мило і кілька крапель гліцерину або цукрового сиропу, якщо ні – розчин вийшов правильний.

Чим і як надути міхур?

  • Класичний варіант – соломинка;
  • коктейльна трубочка, розщеплена на кінці;
  • корпус кулькової ручки;
  • макаронина;
  • скручений у вирву папір;
  • вибивалка для килима;
  • формочка для вирізання тіста;
  • пластикова пляшка, у якої відрізане денце (дути в шийку) — для величезних бульбашок,
  • власні долоні.
  • Крім того, своїми руками можна зробити рамку із дроту, і декорувати її, якщо готуєтеся до свята. Можна купити в магазині спеціальний пістолет для мильних бульбашок.
попередня статтяНосить міні і ходить в клуби: бабуся з Британії виглядає молодшою ​​за своїх дітей
наступна статтяЛайтеся, але миріться і спати разом лягайте: хоч боком, хоч задом, але завжди разом
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я