Чому не можна пити кефір на ніч

0
Чому не можна пити кефір на ніч
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Склянка кефіру перед сном — уже, можна сказати, традиційна звичка, вироблена роками та вихована у багатьох поколіннях, але якщо ви зібралися худнути не думайте що кефір вам в цьому допоможе. Прочитайте цей матеріал і дізнайтеся, чому його не можна пити ввечері.

Одна склянка кефіру містить 120-150 калорій
Одна склянка кефіру містить 120-150 калорій

Дівчата, що часто худнуть, воліють на пізню вечерю низькокалорійний кефір. Мовляв, він і організм наситить, і зайвих калорій не додасть. Але все не так просто і не завжди смачний кефір перед сном піде на користь. Чому саме так, розповість лікарка-ендокринолог, вищої категорії Грищенко Наталія:

— По-перше, кефір можна пити взагалі не всім у будь-який час, не тільки на ніч. Про кисломолочку варто забути власникам гастриту та такого неприємного явища, як газоутворення. А, як відомо, вночі уповільнюються всі процеси в організмі, у тому числі травні. Тому склянка кефіру може викликати неприємні наслідки вранці. Але людям з нормальною роботою ШКТ нічна порція кефіру цілком доречна, організм засвоює кальцій саме в нічний час.

— По-друге, кефір може зіграти злий жарт з тими, хто страждає на мігрені і сильні головні болі. Напій багатий на білок, на засвоєння якого потрібно багато часу, і організм не встигне відновитися за ніч. До речі, якщо напередодні ви багато тренувалися і відчуваєте, що завтра ваші м’язи буквально дадуть про себе знати, то теж не варто зловживати кефіром. Причина та сама — білок.

— Кисломолочні продукти — кефір, кисле молоко, ряжанка, ацидофілін, сметана, сир, йогурт — не рекомендується вживати перед сном. Вони можуть спровокувати процес бродіння в кишечнику, що, природно, позначиться на роботі системи травлення. Замість того щоб відпочивати, організм вирішуватиме інші завдання, а це позначиться на якості сну. Це не обов’язково буде безсоння, але можливий неспокійний сон і організм просто не встигне повноцінно відновити сили.

попередня статтяЩо потрібно встигнути зробити до кінця року кожному знаку зодіаку
наступна статтяДжесіка Альба вдягла штани, які роблять стегна втричі ширшими
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я