Не любите робити прибирання? Порахуйте, яку вигоду отримаєте для вашої фігури

0
Не любите робити прибирання? Порахуйте, яку вигоду отримаєте для вашої фігури
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

У процесі прибирання цілком реально спалити стільки ж калорій, скільки і при відвідуванні спортзалу. Ніхто не сперечається: вибратися з дому на заняття набагато приємніше, ніж драяти кухню. Однак багато хто з різних причин не можуть регулярно відвідувати спортзали.

Давайте порахуємо, які види домашнього прибирання прибирають зайве з нашої фігури.

Протріть пил - втратите 109 калорій за півгодини
Протріть пил – втратите 109 калорій за півгодини

Півгодини витирання пилу рівноцінні 15 хв активного качання преса. Головне, не лінуйтеся. Постарайтеся дістатися до пилу на шафах, змахніть павутину біля карниза, ретельно протріть плінтуси.

Якщо у вас вдома немає крос-тренажера – не біда! Пилосос точно є. А пилососити в будинку іноді потрібно. Здогадуєтесь, на що ми натякаємо? За півгодини роботи з пилососом ви витратите стільки ж калорій, скільки за 10 хвилин тренування на крос-тренажері. Якщо у вас допотопний важкий пилосос, це чудово, дайте велике навантаження на м’язи. Зрозуміло, якщо у вас «читерський» пилосос — легкий і бездротовий — фізичне навантаження буде в рази менше. Тому в такому разі краще використовуйте для збирання віник. Нахилятися також корисно! А якщо ще перед прибиранням необхідно збігати в господарські товари за тим самим віником, то прибирання-тренування стане ще більш результативним.

Пропилососьте килими - втратите 96 калорій за 30 хвилин
Пропилососьте килими – втратите 96 калорій за 30 хвилин

Миючи підлогуи, кожні чверть години ви втрачатимете стільки ж калорій, скільки під час танцювального тренування ZUMBA. Звичайно, танцювати під запальну музику набагато веселіше, ніж грати роль Попелюшки. Щоб процес прибирання був менш сумним, увімкніть запальні пісні.

Невеликий лайфхак: якщо мити підлогу без використання швабри, калорій спалюється ще більше.

 

Приберіть ванну кімнату - втратите 79 калорій за 20 хвилин
Приберіть ванну кімнату – втратите 79 калорій за 20 хвилин

Двадцять хвилин прибирання у ванній позбавлять вас тієї ж кількості калорій, що і двадцять хвилин занять бальними танцями. Під час прибирання санвузла ви виконаєте безліч вправ, що розвивають гнучкість. Так що активніше прибирайте ванну губкою, вам це на користь.

Вимийте вікна - втратите 79 калорій за 10 хвилин
Вимийте вікна – втратите 79 калорій за 10 хвилин

Якщо ви ще не привели вікна до ладу, саме час це зробити. І не дивіться на спокусливі оголошення від клінінгових компаній!

Кожні 10 хвилин натирання скла рівнозначні 10 хвилин заняття на силовому тренажері.

Качайте м’язи! Навантаження на м’язи рук буде неабияким.

Вимийте плиту та духовку - втратите 80 калорій за 10 хвилин
Вимийте плиту та духовку – втратите 80 калорій за 10 хвилин

Це вже завдання для супергероя. Миття духовки – найненависніше з усіх домашніх справ. Думайте про це завдання як про небанальний спосіб спалювання калорій – їх витрачається стільки ж, скільки під час занять на велотренажері.

Навряд чи вам вдасться відмити духовку за 10 хвилин. Тому одне лише це завдання тягне на повноцінне тренування у спортзалі.

І ще кілька порад для того, щоб зробити прибирання більш результативним:

  • Комбінуйте кілька завдань, тоді вийде, що ви чергуєте вправи на прес, розтяжку, кардіо.
  • Намагайтеся зробити якнайбільше кроків — і в однокімнатній квартирі можна находити заповітні 10 тисяч на день. Для цього не носите все, що потрібно для прибирання з собою – ту ж ганчірку для пилу, наприклад, можна зайвий раз “забути” на кухні.
  • Приступіть до прибирання залу та повернетеся за нею. Не лінуйтеся та переносіть пилосос у руках щоразу в нове приміщення, забудьте, що у нього є практично нескінченний шнур. Все-таки зайвий привід порухатися.
  • Для досягнення найкращого результату рухайтесь активно. Щоб процес прибирання йшов швидше, увімкніть запальну музику.
  • Підіймайтеся на стілець при кожній нагоді — качайте м’язи сідниць.
    Протерли пил на одній частині шафи, злізли зі стільця, пересунули його і знову залізли нагору. І ніякий еліптичний тренажер не потрібний, та й степ-платформу можна не купувати.
  • Робіть широкі випади вперед під час прибирання пилососом – відразу відчуєте, яке навантаження отримують м’язи стегон.
  • Коли прасуйте, поставте кошик із чистою білизною на підлогу, щоб доводилося нагинатися за кожною річчю.
  • Є завдання і для дуже просунутих спортсменів: замість того, щоб пилососити килим, винесіть його у двір та вибийте його вибивалкою. У багатьох дворах ще з радянських часів залишилися спеціальні стійки для цього.
  • Ще одне завдання для особливо просунутих – прання одягу вручну. Витратите 148 калорій на годину.

Якщо у вашій родині чоловік давно скаржився на пивний животик і стогнав, що хоче купити абонемент у спортзал і привести себе у форму, покажіть цей текст йому. Нехай він поєднає приємне з корисним – тренування зі прибиранням. А ви маєте повне право насолодитися заслуженим відпочинком.

попередня статтяЧи завжди мовчання – золото? Або як недомовки шкодять відносинам
наступна статтяСтильний вечірній манікюр 2021-2022 для особливих нагод
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я