Як за допомогою оцту захистити капусту від шкідників

0
Як за допомогою оцту захистити капусту від шкідників
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Дачникам подобається вирощувати капусту на заміській ділянці через її невибагливість. Капуста виросте і на бідному ґрунті, якщо дотримуватись простих правил: підживлювати, напувати водою, захищати від хвороб та шкідників.

Однак при вирощуванні капусти не завадить знати нюанси, без яких зібрати хороший урожай міцних та соковитих качанів не вийде.

Підживлення для капусти, щоб зав’язалися гарні качани

Часом городники стикаються з проблемою в’янення та пожовтіння капустяного листя.

Не кожен знає, яку оперативну допомогу надати капусті, щоби рослина не зачахла і не загинула.

Найчастіше жовтизна на капустяному листі – ознака нестачі вологи. Капуста – великий “водопоглинач”. Своєчасне зволоження ґрунту необхідно, щоб капуста могла зав’язати качани.

Для соковитих і міцних качанів потрібно вносити до 5 літрів води під кожну рослину. Однак важливо не переборщити, щоб не залити капустяні грядки, інакше коріння почнуть загнивати і рослини загинуть.

Ще одна причина пожовтіння листя – нестача підживлення. Внесення підживлення з калієм швидко вирішить проблему. Використовуйте сірчанокислий калій, щоб капуста перестала хворіти і чахнути.

Якщо капусту атакують шкідники, виручить простий засіб, який знайдеться в кожному будинку.

Приготуйте для обробки грядок розчин із розрахунку на 5 л води ½ склянки звичайного оцту. Обробка капусти проводиться не більше 2-3 разів за сезон.

попередня статтяЛегка кабачкова ікра: страва, якою не зіпсувати фігуру
наступна статтяЯк зробити м’яким жорстке м’ясо
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я