Як отримати 4 врожаї редиски за один сезон

0
Як отримати 4 врожаї редиски за один сезон
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Соковита редиска відноситься до корисних овочів, тому що в ньому міститься багато корисних елементів. Його люблять багато дачників, тому що при грамотному підході можна зібрати за один сезон 4 урожаї. Однак необхідно чітко дотримуватися всіх правил і рекомендацій.

Перший посів

Ранньою весною у дачників досить рідко виникають проблеми. Овоч стійкий до холоду, тому хороші результати також показує підзимовий посів. Редиску необхідно сіяти на грядки, які були підготовлені з осені. Навесні цю ділянку накривають плівкою.

Коренеплоди почнуть активно розвиватися, коли підвищиться температура повітря.

Якщо температура навесні падає до -4 градусів, потрібно подумати про додатковий захист. Догляд у весняний період включає регулярні поливи і розпушування грунту.

Другий посів

Цей посів найкраще здійснювати наприкінці травня. У цей період вже починається спекотна погода, тому потрібно прислухатися до рекомендацій від професіоналів:

  • Правильно розташовуйте грядки. Для літніх посівів краще вибирати місце, яке буде захищене від прямого проміння. Редиска повинна освітлюватися сонцем лише вранці чи ввечері;
  • Скоротіть світловий день. Щоб уникнути утворення квітконосів, потрібно накривати грядку чорною плівкою. Завдяки цьому плоди почнуть формуватись швидше;
  • Виберіть правильний сорт. У спеціалізованих магазинах можна знайти різні сорти редиски. Успіх літнього врожаю насамперед залежить від його жаростійкості. Огородники найчастіше віддають перевагу сортам: “Геліос”, “Дуро” або “Білосніжка”;
  • Передбачте захист від шкідників. На посіви редиски найчастіше нападають хрестоцвіті блішки. Ці шкідники сильно ушкоджують бадилля, що негативно позначається на розвитку коренеплодів. Для боротьби з цим шкідником можна користуватися тютюновим пилом.

Ці прості правила допоможуть зібрати хороший урожай редьки, навіть у спеку.

Третій посів

Втретє редиску зазвичай сіють на початку липня. Це один із найспекотніших періодів, тому правила догляду не відрізняються від другого посіву. Також городники мають враховувати, що редиску не можна висаджувати на грядках, де росла капуста або редька. Це пов’язано з тим, що у ґрунті буде утримуватися недостатня кількість корисних компонентів. Внаслідок цього коренеплоди погано розвиваються.

Четвертий посів

Восени редиску рекомендується висаджувати у парник чи теплицю. Це пов’язано з тим, що перші заморозки можуть настати вже у вересні. До найзручнішого періоду для останнього посіву відносять серпень чи початок вересня.

Досвідчені городники рекомендують дотримуватись рекомендацій, яким потрібно слідувати при весняній посадці. Світловий день восени значно скорочується, тому додаткове затінення грядок не потрібно. Для посадки рекомендується вибирати грядки, де росли томати чи перець. Для покращення врожаю також можна скористатися різними підживленнями.

Якщо дотримуватися всіх правил і рекомендацій, то за один сезон вийде зібрати 4 врожаї редиски. Однак не забувайте про боротьбу зі шкідниками або хворобами, оскільки вони здатні швидко знищити грядки та порушать плани.

попередня статтяЯк приготувати смачний крем для торта “Наполеон”
наступна статтяЯка хитрість дозволить приготувати пельмені швидко і смачно
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я