5 варіантів використання скошеної трави на дачі

0
5 способів застосування скошеної трави на дачі
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

На початку літа і до пізньої осені трава на ділянці без підгодівлі та поливу активно росте і «колоситься». Дачники призвичаїлися використовувати скошену траву з користю для городу та саду. Вони розповіли про п’ять способів, які підходять до категорії «з відходів у доходи».

Подробиці

Компост

Перше, що можна зробити, це всю скошену траву на дачі можна скласти в купу. Вже наступного року буде отримано цінне натуральне добриво. Компост застосовують для підживлення всіх овочевих культур на городі.

Зелене добриво

Зі скошеної або газонної трави можна зробити рідке зелене добриво. Процес приготування простий: скошену траву складають у бочку та заливають водою. Через 7-10 днів повинен завершитися процес бродіння та можна використовувати зелене добриво для поливу овочів на городі.

Мульчування

Скошеною травою мульчують ягідні чагарники, грядки, дерева. Вона збереже вологу більш тривалий час.

Боротьба з бур’янами

Деякі дачники застеляють скошеною травою доріжки між грядками. Завдяки цьому вони позбавляються бур’янів, які зазвичай проростають між посадками.

Висока грядка

Досвідчені городники роблять за допомогою скошеної трави так звану високу та теплу грядку. На ній, за словами дачників, чудово ростуть огірки.

попередня статтяЯк позбутися неприємного запаху капусти під час варіння
наступна статтяЯк зварити буряк швидко і смачно: три хитрощі, щоб не варити годинами
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я