Як зберегти яблука свіжими на зиму

0
Як зберегти яблука свіжими надовго
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Щоб яблука завжди залишалися свіжими, їх потрібно покласти у прохолодне місце. Низьких температур достатньо, щоб зберегти плоди протягом кількох тижнів. Однак, застосування додаткових заходів допоможе продовжити цей термін до весни.

Етапи підготовки до зберігання

Успіх зберігання найчастіше залежить від підготовки яблук. Садівникам рекомендується відібрати лише найкращі плоди, на яких відсутні пошкодження. Також слід дотримуватися наступних рекомендацій.

  1. Яблука мають бути без пошкоджень. Уважно огляньте усі плоди на наявність грибкових захворювань;
  2. Плоди краще закладати на зберігання відразу після збирання. Фахівці не рекомендують перед цим зберігати їх у холодильнику;
  3. Зберігати яблука краще з плодоніжкою;
  4. Яблука повинні зберегти воскове покриття, тому їх не потрібно додатково протирати;
  5. Відкалібруйте всі плоди за розміром. Великі та зрілі плоди виділяють набагато більше етилену. Ця речовина сприяє загниванню плодів;
  6. На зберігання краще відправляти яблука, зірвані з дерева. Яблука з землі краще відразу вживати в їжу, оскільки вони довго не зберігатимуться.

Ці звичайні правила допоможуть відібрати найкращі плоди, які можна зберегти до початку весни.

Оберніть кожне яблуко

Фахівці рекомендують обернути кожне яблуко в папір. Це пов’язано з тим, що в процесі зберігання яблука труться між собою і тому згниють набагато швидше. Обернути яблука можна за допомогою газети. Для цього її потрібно розрізати на маленькі шматочки. Краще використовувати газету, на яку нанесено лише чорне чорнило. У різнокольорових чорнилах можуть міститися отруйні речовини, які значно прискорять процес гниття.

Які терміни зберігання у яблук

Садівники стверджують, що термін зберігання плодів залежить від кількох важливих чинників. Насамперед це залежить від обраного сорту. За правильних умов осінні сорти можна зберігати протягом 2 місяців. Термін зберігання зимових сортів складає близько шести місяців.

Також тривалість зберігання впливають створені умови. Дачникам необхідно створити оптимальну вологість повітря та температуру. Це допоможе продовжити термін зберігання плодів.

Як зберегти яблука у квартирі

Найкращим місцем для зберігання в домашніх умовах є лоджія або балкон. У коморі вони не пролежать довго, а в холодильнику займатимуть багато місця. Зберігати яблука можна у ящиках або коробках із картону. При цьому з обох боків повинні бути дірочки, які забезпечать оптимальне провітрювання.

Складати плоди у кілька шарів не рекомендується. Це пов’язано з тим, що нижні шари можуть деформуватися при тривалому зберіганні. Оптимальним варіантом є лише 2-3 шари. Гілочка плодоніжки не повинна пошкоджувати сусідні фрукти. При цьому яблука краще розташувати в шаховому порядку, оскільки це зменшить навантаження на нижні плоди.

Плоди зможуть зберігатися набагато довше, якщо не контактуватимуть між собою. Тому кожне яблуко краще завернути у серветку чи газету.

попередня статтяЕксперти розповіли, що робити тим, хто погано переносить спеку
наступна статтяЯк почистити рибу від луски: швидкий спосіб
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я