Які помилки допускають дачники при збиранні та зберіганні моркви

0
Які помилки допускають дачники при збиранні та зберіганні моркви
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

На етапі підготовки коренеплодів до зими багато дачників припускаються помилок. Внаслідок цього вилучені із землі овочі зовсім недовго радують садівників і починають гнити. Щоб уникнути цих проблем, потрібно ознайомитись із рекомендаціями щодо зберігання моркви.

Поширені помилки на етапі збирання

Кожен городник мріє зібрати добрий урожай моркви та зберігати його тривалий період. Однак у процесі зберігання можна втратити частину врожаю. Це насамперед спричинено неправильним зберіганням.

Неправильний період збирання врожаю

Городники рекомендують витягувати моркву із землі до настання холодів. Це з тим, що підмерзлі овочі неможливо довго зберігати. Також не можна викопувати моркву після дощу. Коренеплоди просочуються вологою, що може призвести до гниття. Приступати до збирання врожаю краще, коли ґрунт підсохне після дощу.

Також не варто прибирати моркву після довгої посухи. Пересушений ґрунт вважається головною причиною сильного пошкодження плодів.

Якщо опади не очікуються, перед збором урожаю потрібно полити землю теплою водою.

Підготовка моркви до зберігання

Перед закладкою моркви на зберігання обов’язково потрібно оглянути та очистити плоди. Відразу після вилучення із землі моркву на кілька годин залишають у тіні. Сушити овоч під сонцем не потрібно, оскільки вона швидко зіпсується.

Повністю позбавтеся від бадилля і бічних корінців. Якщо не зрізати бадилля відразу після вилучення моркви, то вона почне перетягувати на себе вологу. В результаті цього плоди будуть сухими та несмачними.

Правильне сортування

Морква, яка наповнена соком, може бути крихкою. Вона легко ламається у процесі вилучення із землі. При надмірній волозі у ґрунті морква може тріскатися. Ці плоди не підходять для зберігання, тому їх краще одразу відправити на переробку.

Підготовка сховища

На стінах підвалу чи льоху можуть оселитися різні бактерії чи грибки. При підвищеній вологості у приміщенні вони можуть розвиватись на новому врожаї. Фахівці рекомендують одразу обробити стіни розчином формаліну. Цей розчин добре справляється з різними видами грибків.

По можливості також необхідно обробити усі стіни вапняним розчином. Особливу увагу фахівці рекомендують приділяти вентиляції.

Помилки під час зберігання врожаю

До класичних помилок при зберіганні відносять:

  1. Для зберігання не рекомендується використовувати минулорічний пісок. Якщо не вдається замінити цей матеріал на новий, потрібно кілька днів просушити пісок під сонцем. У просушеному піску коренеплоди зможуть зберегтися до весни;
  2. Не потрібно відправляти моркву на зберігання, якщо земля на ній повністю не висохла. Ці плоди потребують повторної обробки;
  3. При зберіганні у холодильнику необхідно регулярно оглядати моркву на наявність пошкоджень. Пошкоджені плоди краще одразу прибирати. Оптимальна температура зберігання має становити від 2 до 4 градусів.

Ці прості правила та рекомендації допоможуть зберегти врожай до весни. Якщо припустилися помилок, то термін зберігання складе всього кілька місяців.

попередня статтяЯка хитрість допоможе приготувати надзвичайно смачні оладки
наступна статтяЯк зробити так, щоб верх пирога не пригорів
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я