7 способів збадьоритись без кави

0
7 способів збадьоритись без кави
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Дні стають коротшими, а ночі довшими — не дивно, що восени так і тягне в сон. Однак отямитися допоможе не тільки звична чашка ароматної кави, від якої все частіше рекомендують відмовитися дієтологи та лікарі. Ось кілька порад, як генерувати більше ідей і впоратися з набридливим позіханням без улюбленого еспресо чи капучино.

Їжте більше зелених овочів

Шпинат, артишок, горошок, капуста броколі, авокадо, перець, спаржа, цибуля і особливо кейл, який у США вважається зараз одним з головних суперфудів, — відмінні джерела антиоксидантів, оскільки містять низку важливих вітамінів і мінералів, необхідних організму для виробництва енергії. Зокрема, non-haem, тобто відповідне вегетаріанцям, залізо, яке підвищує кількість кисню в крові, таким чином зводячи до мінімуму бажання задрімати за клавіатурою.

Пийте у першій половині дня зелений чай

Зелений чай, на відміну ферментованого, тобто чорного, містить природний L-тіанін – амінокислоту, яка допомагає перетворити енергію стресу на енергію успіху. Тобто бадьорить, але не збуджує. А ще в ньому стільки антиоксидантів, що цілком може стати відмінною альтернативою каві. Тільки на ніч ним краще не зловживати – вранці можуть з’явитися набряки. До речі, зневоднення — також одна з найчастіших причин хронічної втоми, тому восени варто пити трохи менше, ніж два звичні літри води.

Перевірте рівень заліза у крові

Нестача заліза — найпоширеніший дефіцит нутрієнтів, незалежно від країни проживання, особливо серед дівчат і жінок. Його недолік позначається на здоров’ї червоних кров’яних тілець, викликаючи почуття втоми. Тож аналіз, результат якого буде відомий вже наступного дня, варто здати неодмінно.

Більше тренувань

Якщо влітку головною метою відвідування залу була краса, то тепер настав час взятися за здоров’я. Восени варто включити до свого мінімуму більше тренувань на м’язову масу: вони фантастично прискорюють обмін речовин, а після невеликої втоми можна відчути приплив енергії, якої, якщо ви не схалтурили, вистачить на кілька днів.

Виключіть “енергетичних вампірів”

На настрій та енергетичний стан сильно впливає сприйняття. Складіть список: в одній колонці те, що дає вам приплив сил, а в іншій те, що, навпаки, їх поглинає. Це можуть бути і люди, і певні заняття. Їхню присутність у житті краще поступово зменшувати.

Тримайте флакон з розмариновим маслом або ментоловий олівець для носа в ящику столу. Від напівнепритомності після напруженого дня на роботі можуть виручити кілька крапель ароматичного масла. Особливо клітини мозку люблять розмарин: згідно з експериментами він допомагає краще справлятися з тестами на IQ.

Пожуйте жуйку

Підвищує реакцію, увагу і навіть настрій — усе це про звичну з дитинства жувальну гумку, тільки ту, що без цукру. Тож якщо ви давно залишили цю звичку, можна до неї повернутися. Щоправда, врятує такий засіб від сонливості ненадовго лише хвилин на 15.

попередня статтяЯк зробити вітамінний коктейль для зміцнення імунітету
наступна статтяКосметичний детокс для обличчя: новий “секрет” чистої шкіри
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я