Експерти розповіли, чи потрібно протирати обличчя кубиками льоду

0
Чи корисно протирати обличчя кубиками льоду
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Як же все-таки приємно в спекотну пору протерти обличчя кубиками льоду, трохи охолодитися, а заразом прибрати набряки після безсонної ​​ночі. Однак, дорогі б’ютіголікі, не поспішайте бігти до холодильника заморожувати воду, народний б’юті-прийом підходить далеко не всім і може суттєво нашкодити шкірі. Розповідаємо про всі плюси та мінуси крижаних процедур для обличчя.

Користь:

Крижані компреси дійсно ефективно прибирають набряки вранці, коли нам потрібно швидко прокинутися, а також зняти почервоніння та свербіж. Проте експерти стверджують, що йдеться лише про локалізації симптомів, а не про лікування організму. Кубики льоду не скорочують кількість зморшок, не підтягують шкіру, не регулюють вироблення себуму та, звичайно, не освітлюють шкіру.

Шкода:

За словами експертів, не варто наносити лід безпосередньо на шкіру на тривалий час, щоби не пошкодити її. В іншому випадку ви ризикуєте вкритися червоними плямами, отримати обмороження, пошкодити клітини, викликати герпес на обличчі та губах.

Людям з чутливою, надмірно сухою шкірою безперечно варто утриматися від крижаної процедури. Лід може пошкодити тонкі капіляри чутливої ​​шкіри, а також порушити секрецію потових та сальних залоз. За даними дослідження, опублікованого в Clinics in Dermatology Journal, було виявлено низку станів шкіри, які можуть розвинутися внаслідок надмірної дії холоду:

  • обмороження – червоні знебарвлені плями на шкірі, які з’являються внаслідок запалення кровоносних судин через багаторазову дію холоду;
  • акроціаноз – синюшність кистей, стоп і іноді обличчя через холод;
  • холодова кропив’янка – утворення кропивниць, що сверблять на шкірі через вплив холоду;
  • кріоглобулінемія – згущення аномальних білків у крові через холод;
  • холодний паннікуліт – запальний процес, який зазвичай вражає обличчя дітей через холод.

Перед тим, як ввести в рутину крижані компреси, проконсультуйтеся з лікарем.

Як правильно протирати шкіру кубиками льоду?

Загорніть кілька кубиків льоду в тонку марлю/серветку перед процедурою. Щоб посилити позитивний ефект від крижаних компресів, ви можете додавати до ліду сік алое, відвар ромашки, огірковий сік. Будьте уважні, не прикладайте лід до шкіри частіше ніж один раз на день, а також не залишайте компрес з льодом або кубик льоду на шкірі довше за хвилину. Будьте обережні, коли охолоджуєте шкіру навколо очей: не тріть дуже сильно, шкіра в цій області тонка і чутлива.

Масажуйте шкіру крижаним компресом дбайливими круговими рухами протягом максимум двох-трьох хвилин. Якщо ви відчуваєте печіння або дискомфорт від льоду – негайно завершіть процедуру.

попередня статтяРецепт овочевого пирога: впорається навіть новачок
наступна статтяЯк зберігати моркву у квартирі, щоб вона не проросла і не згнила
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я