Як зробити вітамінний коктейль для зміцнення імунітету

0
Як зробити вітамінний коктейль для зміцнення імунітету
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Стійкість до вірусів потрібна завжди, але зараз, коли весь світ охоплено пандемією, питання зміцнення імунної системи стоїть особливо гостро. Захист має бути як зовнішнім, так і внутрішнім. Для першого лікарі рекомендують якнайчастіше мити руки з милом, використовувати антисептики, по можливості скоротити перебування в місцях скупчення людей і відсидітися вдома. Захистити організм зсередини допоможуть вітамінні напої, які можна приготувати вдома за кілька хвилин.

Вам знадобиться лише 5 інгредієнтів, які можна легко знайти у найближчому супермаркеті. Це імбир, лимон, апельсин, куркума та чорний перець. Чому саме ця п’ятірка? Розбираємо по порядку.

  • Імбир — має найпотужніші антиоксидантні та протизапальні властивості, що робить його незамінним продуктом для боротьби з вірусами.
  • Куркума – ця спеція надасть вашому напою не тільки приємного золотистого відтінку, але й масу корисних властивостей. Вона зміцнює імунітет, зменшує запалення та виводить токсини з організму.
  • Апельсин і лимон – виводять шкідливі речовини з організму та можуть похвалитися високим вмістом вітаміну С, який добре зміцнює імунну систему
  • Чорний перець служить свого роду каталізатором і багаторазово примножує дію інших компонентів.

Як готувати:

  • 1 великий апельсин
  • 2 невеликі лимони
  • 1/3 склянки дрібно нарізаного кореня імбиру
  • 1 ч. л. куркуми
  • 1/4 ч. л. свіжомеленого чорного перцю (можна взяти кілька горошин)
  • 1 ч. л. оливкової олії (за бажанням)

1. Ретельно помийте апельсин та лимони, наріжте великими шматками, не знімаючи шкірку (пам’ятайте: до 70% корисних речовин міститься саме там, а не в м’якоті).

2. Додайте імбир, куркуму та перець.

3. Помістіть інгредієнти в соковитискач (якщо його немає, підійде блендер, просто не забудьте в кінці процідити рідину).

4. Розділіть отриману суміш на дві порції та випийте одну, а іншу віддайте другу.

Будьте здорові!

попередня статтяЧого не вистачає в організмі, якщо хочеться солоного чи солодкого
наступна стаття7 способів збадьоритись без кави
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я