2 помилки з додаванням попелу, які можуть нашкодити рослинам

0
Як не перетворити золу з корисної на шкідливу
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

У складі багатьох народних рецептів добрив міститься попіл. Досвідчені городники радять використовувати її для підживлення культур. Однак все добре в міру, та й попіл буває різним.

Які помилки можуть занапастити все на ділянці

Попіл та мінеральні добрива. Немає сенсу вносити попіл разом із мінеральними добривами. В результаті хімічної реакції швидко випаровується аміак – і при цьому порушується баланс основних мікроелементів у ґрунті. Рослини страждатимуть від нестачі азоту. Попіл не варто змішувати з фосфорними добривами, інакше рослини хворіють на хлороз.

Яким попелом можна удобрювати ґрунт. Дізнавшись про користь попелу, багато городників палять все підряд і невтомно удобрюють ділянку. Але попіл підходить не всім рослинам, це потрібно враховувати. Попіл від спалювання старого паркану, бочки зі сміттям, після шашликів не підходить як добрива. Найкращий попіл – після спалювання гілок молодих та старих дерев, дров м’яких та твердих порід дерев.

попередня статтяЯкі десерти до чаю можна приготувати з кабачків
наступна стаття7 “секретів” від досвідчених кухарів, які допоможуть зробити м’ясо для шашлику м’якшим
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я