Чому препарати від колорадського жука не завжди допомагають

0
Чому препарати від колорадського жука не завжди допомагають
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Колорадський жук вже давно звичний супутник дачника. Всі вже звикли до цього шкідника, як і до необхідності боротися з ним.

Але часто боротьба з ним приводить до поразки і після кожної обробки нашестя колорадів відновлюється і починає здаватися, що боротьба марна і безглузда. Розкажемо, у чому причина.

Битва за картоплю з колорадським жуком може бути програна з трьох причин, у яких винні самі дачники.

Причина №1

Багато дачників чекають коли зявиться перше молоде потомство, щоб приступити до обробки. Але це не правильно, жуки з’являються на поверхні після того, як температура повітря встановиться на рівні +15 градусів.

Саме в цей період слід завдати рішучого удару по шкіднику, тому що жук та його личинки стають вразливими. Застосовуються потужні препарати, здатні знищити дорослі особини до того, як буде відкладено кладку яєць та з’являться личинки.

Причина №2

Знищити жука можна в період, перебування його як личинки. Цей час збігається із появою бутонів картоплі. Саме час вдарити по них біопрепаратами “Актофіт” або “Бітоксибацилін”. Дорослим особам вони заподіяти шкоди вже не зможуть.

Причина №3

Після цього перемогу святкувати зарано. Необхідно закріпити результат за допомогою третьої обробки. Вона проводиться ще через 2-3 тижні та допомагає знищити залишки личинок.

попередня статтяЯк приготувати безалкогольний мохіто в домашніх умовах
наступна статтяЯк приготувати шарлотку з персиком: швидкий варіант до чаю
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я