2 помилки дачників, через які буде поганий урожай картоплі

0
картопля
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Картопля – головна культура, що вирощується в наших регіонах. Вона є головним інгредієнтом багатьох страв. Щороку дачники відводять під вирощування картоплі значну площу своїх земельних ділянок.

І своя картопля, яка вирощена на дачі, набагато смачніша і корисніша, ніж покупна. За багато років вирощування картоплі досвідчені дачники виділили дві головні помилки, чому не вдається врожай цього коренеплоду.

Глибока та часта посадка

Якщо насіннєву картоплю садити занадто глибоко, то посилено нарощуватиметься бадилля, а самі коренеплоди будуть рости дрібними.

Картоплю садять на глибину не більше 10 сантиметрів, тоді вона ростиме, розвиватиметься і буде рівномірно вбирати з ґрунту корисні мікроелементи.

Якщо посадити картопельку густо, можна надалі зіткнутися з неприємними грибковими хворобами. Тому між лунками потрібно тримати дистанцію не менше 25 сантиметрів.

Вирощування в тому самому місці

Багато дачників щороку садять картоплю на тому самому місці,  забуваючи про правила сівозміни.

Щороку потрібно садити овочі на різних грядках, тоді картопля ростиме і більша, і смачніша.

Після збирання врожаю потрібно садити сидерати – про це теж не слід забувати.

Найчастіше восени на місці картоплі садять гірчицю, яка насичує землю мінералами та іншими корисними мікроелементами. Навесні ґрунт перекопують разом із гірчицею, вносять добрива.

попередня статтяЯк без борошна, манки та картоплі з 0,5 кг фаршу зробити 1 кг “соковитих” котлет
наступна статтяЯк з допомогою гірчиці відмити посуд, коли немає гарячої води
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я