Помилки, які не слід допускати, щоб не знизити врожайність полуниці

0
Помилки, які не слід допускати, щоб не знизилась врожайність полуниці
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

В аграрній справі чужі помилки можуть стати власними, якщо постійно не вдосконалювати свою майстерність.

Наприклад, після того як відцвіте полуниця і з’явиться зав’язь, може здатися, що за полуницею вже не потрібен догляд. Але ще рано розслаблятися.

Ягоди можуть вийти дрібними та кислими.

Що не любить полуниця у червні

  1. Якщо полуниця була висаджена пізно восени чи навесні, то у червні квітконоси краще обрізати, не допускаючи плодоношення.
  2. Полуниця, а точніше її ягоди, не люблять відкритий ґрунт. На грядці, прикритій мульчею, їй рости набагато комфортніше. Ягоди менше хворіють, не гниють, ростуть чистими, а самі кущі в спеку не страждають від дефіциту вологи та перегріву. Щодо складу мульчі, то краще зупинити вибір на соломі.
  3. Щоб полуницю не вразила бура плямистість, потрібно проводити огляд, обробку та своєчасну профілактику. Стригти кущі, а ті що захворіли краще відразу видаляти.
  4. Підживлення потрібно проводити грамотно. Спочатку підживлювати азотом, під час цвітіння переключитися на калій і кальцій. Коли починається з’являтися зав’язь і достигає ягода, азоту вносять менше, куди важливіший калій і фосфор. Якщо ґрунт кислий, можна внести попіл. Гній, що перепрів, та інші живі добавки можуть спровокувати «жирування» куща. Через це ягода вийде кисла і дрібна, а листя пухнастим і величезним.
попередня статтяЯк при приготувати мариновані огірки швидко: 1 кілограм за 1 годину
наступна стаття2 “секрети” приготування високого та “пишного” омлету
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я