6 помилок при вирощуванні картоплі, які скорочують урожай

0
6 помилок при вирощуванні картоплі, які скорочують урожай
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Картопля – один з найважливіших овочів, якbq можна зустріти практично на кожній дачній ділянці.

Часто при неправильному догляді чи недотриманні агротехнічних рекомендацій врожайність картоплі значно знижується.

Щоб отримати великий урожай, дачникам необхідно уникати найбільш поширених помилок.

Неправильна сівозміна

Картопля, як і будь-яка культура, потребує правильної сівозміни. Багато дачників, вирощуючи картоплю, економлять місце і висаджують культуру кілька років поспіль на тому самому ділянці.

Це своє чергу згубно позначається на врожайності. Вирощуючи картоплю, необхідно регулярно міняти місце посадки. Для висаджування картоплі підійде будь-яке місце, крім ділянки, де раніше росли пасльонові.

Занадто рання посадка в ґрунт

Картопля погано переносить заморозки. Багато дачників, намагаючись здобути ранній урожай, висаджують бульби до нормалізації погодних умов. Однак при перших пониженнях температури бульби підмерзають і дають слабкі паростки. Порчений матеріал формує мало зав’язі та врожайність знімається.

Щоб захистити ранні грядки картоплі, необхідно бульби висаджувати в теплицю або накривати ділянку плівкою.

Відсутність розпушування ґрунту

Кисень для картоплі має велике значення. При його нестачі посадковий матеріал, як правило, стає м’яким і паростки ростуть повільно. Тому після появи перших сходів необхідно особливу увагу приділити регулярному розпушуванню.

Фахівці рекомендують розпушувати ґрунт кожні 10 днів.

Використання гною

Гній, особливо коров’ячок, часто використовується для підживлення овочевих культур. Однак необхідно зазначити, що надто часте використання добрива може завдати шкоди.

Особливо часто велика кількість гною негативно позначається на картоплі. Якщо картопля вже дала паростки, від коров’ячого гною необхідно відмовитися. Так як добриво може стимулювати появу опіків і рослина засохне.

Неправильно вибраний посадковий матеріал

Однією з умов гарного врожаю картоплі є правильно підібраний посадковий матеріал. Картопля повинна бути невеликих розмірів з добре вираженими вічками.

Фахівці радять використовувати для посадки картоплини з міцними паростками. Якщо картопля занадто велика, її необхідно розділити навпіл. Головна умова, щоб кожна частина мала кілька очок або паростків.

Якщо картопля в’яла або зіпсована, врожайність істотно знижується. Також не слід висаджувати корнеплід зі слідами плісняви ​​чи грибкових захворювань, такий посадковий матеріал може стати джерелом зараження грядок.

Занадто густі грядки

Для того щоб бульби могли зав’язуватися, слід дотримуватися відстані між кущами.

При посадці картоплі відстань між лунками має бути не менше 20 см. При занадто близькій посадці, як правило, картопля погано росте і зав’язі стає менше.

попередня статтяСкільки цукру класти в полуничне “варення-п’ятихвилинку”, щоб ягоди не перетворилися на кашу
наступна статтяЯк приготувати шарлотку за 30 хвилин
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я