Як зрозуміти, що ви “перевантажуєте” шкіру косметикою

0
Як зрозуміти, що ви перевантажуєте шкіру косметикою
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Сучасний косметичний ринок пропонує нам значно більше косметики, ніж потрібно насправді. Численна кількість тоніків, кремів, сироваток, емульсій — коли мова заходить про догляд за шкірою, тут ніколи не працює правило «чим більше, тим краще». Навпаки, якщо надто перевантажувати шкіру доглядом, приємного ефекту чекати не варто — вона швидко втратить сяйво та рівну текстуру, буде запаленою та роздратованою. Розповідаємо як зрозуміти, що ви перевантажуєте шкіру косметикою і як це виправити.

На просторах інтернету можна знайти безліч туторіалів по 9-, а то й 11-ступінчастому догляду за обличчям. Вони пропонують спочатку очищати шкіру щонайменше 3-4 різними засобами, а потім нашаровувати і нашаровувати безліч засобів догляду: від тоніка та сироватки до олій. Може здатися, що від такого масштабного догляду шкіра насититься та розквітне, проте це зовсім не так. Така велика кількість косметики шкірі зовсім не потрібна, і досить швидко це буде видно за її станом.

Перевантажена шкіра дуже швидко втрачає природне сяйво, стає тьмяною і набуває нездорового вигляду. Навіть вітамін С – експерт із сяйва шкіри – не допоможе в цій ситуації, якщо буде одним з 10 засобів, які ви нанесли за один раз. Крім того, через надлишок косметичних засобів забиваються пори. У кращому випадку шкіра просто втратить гладку структуру і буде шорсткою на дотик, а в гіршому – на ній з’являться запалення. Особливо акуратно з цим варто бути людям, схильним до акне та інших висипів.

Отже, що робити, щоб уникнути перевантаженості шкіри?

  • По-перше, перестати фанатично її очищати. Це одна з головних помилок: ви очищаєте шкіру до скрипу, серйозно пошкоджуючи її захисний ліпідний бар’єр, а потім намагаєтеся зволожити десятком засобів, щоб вона не виглядала сухою. Натомість варто просто дбайливо підходити до очищення: якщо після вмивання у вас стягує обличчя, поміняйте засіб, так не повинно бути. Вибирайте м’які гелі або навіть гелі-олії для вмивання: вони не пошкодять бар’єр, але так само ретельно очистять.
  • По-друге, акуратніше з активними інгредієнтами. Не варто думати, що якщо ви нанесете за один раз тонік з BHA, ретинол і вітамін С, з обличчя тут же пропадуть чорні крапки, зморшки, а шкіра засяє. Вище описане поєднання взагалі використовувати не можна — це може викликати сильне роздратування, а менш агресивні інгредієнти, що не підходять один одному, просто не будуть разом працювати так, як могли б окремо. Намагайтеся використовувати активні засоби у різні дні (якщо ваш косметолог не порадив протилежне). Наприклад, одного дня використовуйте азелаїнову кислоту, а наступного — вітамін С.
попередня статтяЧим замульчувати квітник, щоб забути про прополювання
наступна статтяЯк повернути рідку текстуру меду, що зацукрився
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я