Чому через спеку з’являється акне і що можна з цим зробити

0
Чому через спеку з'являється акне і що можна з цим зробити
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Спекотне літо – це не тільки привід одягти свої улюблені легкі сукні, а й причина погіршення стану шкіри. Коли стовпчик термометра перетинає позначку в 25°C, акне та роздратування загострюються не тільки у тих, чия шкіра до цього схильна, а й у тих, хто протягом усього року взагалі такої проблеми не має. Тому доводиться перебудовувати свій догляд за шкірою. Ось що можна зробити, щоб впоратися з акне у спеку.

Чому в спеку з’являється акне?

Для початку розберемося, що ж такого відбувається влітку, що навіть у власників чистої шкіри з’являються прищі. По-перше, при високих температурах підвищується потовиділення. Волога шкіра стає вразливішою, до неї «прилипає» більше пилу та бруду, який разом із потом опиняється в порах. А якщо зверху, щоб позбавитися жирного блиску, ви ще й покриваєте це все пудрою, появи прищів не уникнути. Крім того, висихаючи на сонці, піт залишає на шкірі дрібні частинки солі, які викликають додаткове подразнення.

Крім поту, стан шкіри погано впливає саме сонце. Існує поширений міф, що засмага підсушує прищі і допомагає їх позбутися, проте це зовсім не так. Ультрафіолет згубно впливає на шкіру, не лише руйнуючи колаген, а й серйозно травмуючи захисний бар’єр. Таким чином, бактеріям стає легше проникнути у шкіру та викликати запалення.

Що з цим робити?

Отже, як ми вже сказали вище, ультрафіолет згубно впливає на захисний бар’єр шкіри, отже від нього треба захищатися. Санскрін на літо варто вибирати зі ступенем захисту не менше SPF50, при цьому намагайтеся використовувати легкі, зволожуючі засоби, що підходять вам за типом шкіри. В іншому випадку, від сонця вас засіб, звичайно, захистить, а ось стан шкіри може погіршити.

Не забувайте очищати та тонізувати шкіру вранці перед санскрином та ввечері – після. Якщо у вас є така можливість, краще вмитися ще й серед дня, перед цим ретельно видаливши залишки SPF зі шкіри, а потім оновити його. Крім того, якщо вам дуже хочеться позбавитися жирного блиску, не варто використовувати пудру: вона тільки сильніше заб’є пори, змішавшись з потом, брудом і залишками сонцезахисного засобу. Для цієї мети краще підійдуть серветки, що матують.

Якщо у спеку запалення з’являються не на обличчі, а на тілі, з цим також можна боротися. По-перше, в найспекотніші намагайтеся не носити синтетичних тканин, вони не дихають і провокують ще більше запалень. Те ж саме стосується облягаючого одягу. Сукня чи костюм вільного крою з льону чи бавовни – найкраще, що можна одягнути у тридцятиградусну жиру. До речі, те саме стосується і нижньої білизни. Після кожного прийому душа не забувайте про ретельне зволоження – у сухій шкірі утворюються мікротріщини, в які простіше проникати бактеріям. Крім того, на «найнебезпечніших» ділянках можна використовувати спеціальні лосьйони з BHA-кислотами.

попередня статтяЯк в квартирі засолити огірки на зиму
наступна стаття“Секрет” ідеальної вареної кукурудзи: не допускайте цієї поширеної помилки
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я