Як використовувати соду при вирощуванні і для захисту помідорів

0
8-10 кг смачних помідорів з кожного куща: як правильно використовувати соду
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Простий і дешевий засіб здатний прискорити дозрівання томатів і захистити рослини від хвороб. Існує кілька варіантів приготування розчину на основі харчової соди.

Подробиці

Кожен з них підходить для певної мети. Наприклад, якщо перед садівником стоїть завдання захистити рослини від попелиці, то потрібно приготувати наступний розчин: в 10 л води розводять 60-70 г соди.

Рідину ретельно перемішують і обприскують грядки з томатами. Профілактичну процедуру проводять кожні 7 днів.

Для захисту томатів від хвороб 30 г соди і 10 крапель йоду розмішують в 10 л води. Засіб добре перемішують і обприскують посадки. Процедуру проводять 2-3 рази за сезон.

Для раннього і рясного плодоношення томатів, поліпшення смакових якостей плодів, розчин готують за іншим рецептом. У 10 л води розводять по 2 ст. л. соди. Потім додають 1 таблетку аспірину і 20-30 г натертого господарського мила. Перемішують і поливають помідори. Обробку проводять 1 раз в 10 днів. Результат можна оцінити в період збору врожаю, коли один кущ приносить 8-10 кг помідорів за сезон.

попередня стаття4 “секрети” приготування смачної гречки
наступна стаття6 варіантів заміни яєць в випічці
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я