8 шкідливих звичок, через які волосся швидше стає брудним

0
8 шкідливих звичок, через які волосся швидше стає брудним
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Якщо волосся дуже швидко втрачає свіжість і пишність, далеко не завжди слід звинувачувати в цьому свій доглядовий засіб або зовнішні фактори. Цілком можливо, що реальним джерелом проблеми є ваші власні звички.

На здоров’я волосся впливають як корисні звички, так і шкідливі. Про те, які з останніх повністю призводять до більш швидкого забруднення волосся, нам розповіла стиліст Анна Краснова.

Використовуєте для миття голови дуже гарячу воду

Незважаючи на думку, що волосся потрібно мити гарячою, а обполіскувати холодною водою, хочеться відзначити, що і те, і інше неправильно. На сильні перепади температур шкіра голови може відповісти появою лупи та додатковим виділенням себуму, а волосся – тьмяним кольором. Мити голову краще комфортною для вас водою — теплою або прохолодною водою.

Миєте волосся занадто часто

Звичка щодня мити волосся може послужити погану службу, тому що волосся швидко звикає до такої регулярності і складно відвикає від неї. Тому не дивно, що, волосся вимите з ранку, вже стає жирними до кінця дня. Відбувається це через руйнування ліпідного шару внаслідок частого миття. Рекомендується мити волосся не частіше 2-3 разів на тиждень.

До речі, часта зміна шампуню також може погано позначитися на чистоті волосся. Використовуйте засоби, які не містять агресивних миючих інгредієнтів і підходять для частого застосування.

Постійно поправляєте волосся

Звичка, що найбільше забруднює ваше волосся, – це часті дотики. Постійне торкання волосся швидко робить його жирним.

Не сушіть волосся відразу

Звичка не висушувати волосся відразу після миття погано позначається на чистоті коренів волосся, тому що в такому випадку саловиділення шкіри голови активно розподіляється по мокрому волоссю.

Наносите маски та бальзами на коріння волосся

Подібні засоби не призначені для живлення шкіри голови. Їхнє завдання — проникнути всередину волосся, покращити його стан, «склеїти» кутикулу і позбавити пористості, яка може бути як вродженою, так і набутою внаслідок хімічного (фарбування) або термічного (використання фенів) впливу. Маски і бальзами покривають волосся подібністю захисної плівки, яка сприяє тому, щоб лусочки, з яких складається волосся, склеювалися, а волосся починало виглядати більш доглянутим і гладким.

Підвищена пористість волосся також може бути причиною того, що волосся швидко брудниться. Якщо ваше волосся пушиться, виглядає виснаженим, сухим по всій довжині, але жирним у кінчиків, важко піддається укладання, обов’язково робіть маски для волосся і використовуйте бальзами, а також термозахисні засоби під час роботи над зачіскою.

Погано промиваєте волосся

Ефект жирного волосся можна отримати і в тому випадку, якщо ви погано змили з нього не тільки сліди забруднень і укладальних засобів, але і шампунь, маску або бальзам. І так, волосся дійсно дуже примхливе, тому воно цінує дбайливе ставлення до себе.

Переборщуєте із засобами для укладання

Ще однією причиною, чому волосся занадто швидко брудниться, може бути те, що ви одночасно намагаєтеся осягнути неосяжне при їх сушінні – термозахисний засіб, масло для укладання, засіб від посічених кінчиків, мус, лак для волосся і т.д. Постарайтеся наносити всі ці потрібні засоби дозовано. Що помірніше, то краще.

Не слідкуєте за чистотою аксесуарів та приладів для волосся

Це стосується гребінців, головних уборів, наволочок тощо. Бажаєте, щоб ваше волосся довше залишалося чистим, мийте гребінець мінімум раз на тиждень, частіше міняйте наволочку, а взимку — шапку.

попередня стаття30 хвилин на кухні і кекси з кабачків із ковбасою готові
наступна статтяЕксперти пояснили, чому потрібно частіше пити м’ятну воду
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я