...
ГоловнаЛайфстайл5 способів продовжити період цвітіння троянд

5 способів продовжити період цвітіння троянд

Підпишіться на нас:

Троянди – це справжні королівські квіти, які стануть окрасою будь-якого саду. Існує багато сортів троянд, тому кожен садівник зможе вибрати найкращий варіант для саду.

Щоб надовго зберегти красу квітучих троянд, потрібно дотримуватись кількох простих правил.

Фахівці радять підходитии до вирощування і догляду за трояндами комплексно. Тоді отриманий результат справді зможе вразити.

Правильний вибір саджанців

Садівники рекомендують відповідально підходити до вибору саджанців, оскільки від них залежить пишність цвітіння.

Намагайтеся купувати сорти, які встигли зарекомендувати себе в умовах нашого клімату. Екзотичні види менш довговічні, тому не варто захоплюватися ними.

При виборі саджанців слід звернути увагу на їх розмір. Великі саджанці стійкіші до різних захворювань.

Також необхідно правильно вибрати місце для посадки рослин. Сонячні ділянки допоможуть трояндам розкритися і значно продовжать період їх цвітіння.

Перед висаджуванням також потрібно підготувати ґрунт. У спеціалізованих магазинах можна знайти професійні суміші, в яких міститься велика кількість поживних речовин.

Якщо в місцях висадки вже росли троянди, краще замінити землю. Це допоможе уникнути неприємностей у довгостроковій перспективі, оскільки через ґрунт можуть передаватися різні захворювання.

Використання добрив та додаткових підживлень

Троянди дуже люблять добрива та різні підживлення. Професіонали рекомендують використовувати мінеральні комплекси для троянд, які живлять молоді саджанці.

Використання підживлення має стати обов’язковим ритуалом з перших днів посадки. Підживлювати троянди рекомендується протягом 5 місяців після посадки. Надалі використовувати підживлення потрібно в залежності від сезону.

Також не потрібно лінуватися регулярно поливати квіти. Троянди – це вологолюбні рослини, тому кущі необхідно поливати не лише при посадці, а коли рослина вже доросла.

Перевіряти ґрунт на вологість рекомендується кілька разів на тиждень.

Утримуйте вологу біля коріння

Садівникам варто не просто поливати рослини, а постаратися сконцентрувати вологу біля коріння. Для цього можна використати мульчу.

Це своєрідна подушка, яка складається з водоростей та гною. Її рекомендується споруджувати біля основи кореневої системи. Цей прийом допоможе тривалий період утримувати воду.

Вчасно підрізайте кущі

Цю процедуру рекомендується проводити навесні. У такий сезон до цвітіння залишиться ще багато часу, тому троянди зможуть швидко відновитися.

Садівники повинні діяти обережно і обрізати тільки мертві та хворі гілки.

Профілактика захворювань

Профілактика – це дуже важлива складова. У ролі головних ворогів троянд виступають:

  • Різні шкідники. Вони можуть поїдати клітини рослини.
  • Характерні хвороби, які у зміні кольору стовбура чи бутонів.

Якщо виявили потенційну загрозу для троянд, необхідно відразу приступити до обробки за допомогою фунгіцидів.

Стрічка новин:

Здоров'я/Краса/Лайф

Ще новини:

Які штани популярні восени та взимку 2024/2025: 10 пар

Після закінчення тижнів моди ми вивчаємо глобальні тренди. Найчастіше серед них виявляються нетривіальні рішення, експериментувати з якими «могут...

5 найкращих поєднань взуття, яке підходить до пальта цієї осені

Пальто – наш незамінний осінній супутник. Щоправда, образи з ним не завжди виглядають так само, як на картинках...

Стильні пуховики на осінь-зиму 2024/25: головні тренди

Осінь відчувається вже в кожному подуві вітру, тому саме час обговорити головні тренди верхнього одягу, які пропонують світові...

З чим носити легінси цієї осені: 10 ідей

Облягаючі штани та джинси завжди виступали головною темою для суперечок у фешн-індустрії. Хтось вважає, що вони псують пропорції...