Що потрібно знати перед візитом до косметолога

0
Що потрібно знати перед візитом до косметолога
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Косметологія – одна з тих галузей медицини, що розвиваються стрімкими темпами. Бажання людини зберегти свою молодість і гарний зовнішній вигляд з кожним роком стає дедалі сильнішим. Але як вибрати з усього різноманіття? Це питання мучить багатьох жінок перед походом до фахівця і часто стає причиною відкладення його відвідування на потім.

Напрями у косметології

Для того, щоб правильно вибрати фахівця, до якого піти, потрібно розібратися з напрямками косметології:

  • Естетична – як правило, включає доглядові процедури, які дозволяють зберегти молодість та здоровий вигляд шкіри. З неї найкраще починати турботу про свою зовнішність. Часто, особливо в юному віці, розв’язання багатьох проблем досягається шляхом нескладних процедур.
  • Ін’єкційна – вирішення різноманітних проблем шляхом підшкірного введення певних препаратів.
  • Апаратна – проведення процедур на обличчі чи тілі із використанням сучасного обладнання.
  • Лазерна – застосування спеціального лазера. Вирішує низку серйозних проблем шкіри, які складно усунути за допомогою естетичних методів.
  • Медична – проведення різних лікувальних процедур за медичними показаннями.
  • Хірургічна – хірургічні операції, які вирішують низку косметологічних проблем.

Як вибрати косметолога

Що потрібно знати перед візитом до косметолога за обличчям повинен фахівець. На жаль, у зв’язку з великим попитом на цю послугу, з’явилося багато псевдофахівців та салонів, які дбають лише про власну вигоду.

Обов’язково уточніть, чи має косметолог медичну освіту. Останнім часом з’явилася думка, що для естетистів вона не є обов’язковою. Але навіть у процедурах догляду використовуються агресивні засоби, які можуть викликати нестандартні реакції у зв’язку з вашими індивідуальними особливостями. І майстер має знати, що з ними робити.

Проведення масажу – це тонка робота з лицьовими м’язами. Без хороших знань анатомії можна завдати непоправної шкоди.

Враховуйте специфікацію майстра. Часто для вирішення проблеми нам пропонують ті способи, які звичні для конкретного косметолога. Краще проконсультуватися у 2-3 фахівців, щоб точно вирішити, яку схему догляду краще використовувати.

Як правило, першу консультацію проводять безкоштовно або з великою знижкою. Поясніть свою проблему, розкажіть, якого результату хочете досягти, та уважно вислухайте запропоновані шляхи вирішення. Не поспішайте того ж дня розпочинати першу процедуру. Візьміть паузу, щоб усе обміркувати.

Нерідко косметологи ведуть свої сторінки в соціальних мережах. Погортайте їх. Звідти можна отримати багато інформації про те, в чому сильний майстер. Почитайте відгуки, коментарі про запропоновані процедури, про самого фахівця.

Дослухайтеся до своїх відчуттів. Вам має бути комфортне спілкування з косметологом. Поняття краси – дуже тонка категорія. Важливо, щоб ви з майстром найшли спільну мову і розуміли одне одного.

На що звернути увагу у кабінеті косметолога

Затишний косметологічний кабінет
Затишний косметологічний кабінет

Заходячи до кабінету, зверніть увагу на його вигляд. У ньому має бути чисто та акуратно. Усі маніпуляції мають проводитися у відповідних умовах. Багаторазові інструменти мають бути стерильними, голки та інші витратні матеріали одноразовими. Сам косметолог має бути охайним.

Не бійтеся уточнювати у майстра, які саме засоби він використовує під час проведення процедури. Можна навіть попросити записати назви всіх препаратів, щоб вдома почитати про їхні властивості.

При проведенні процедур, які мають на увазі використання засобу в індивідуальній упаковці, можете попросити розкрити його за вас. По-перше, такі препарати часто є дорогими, і це буде гарантією того, що ви отримали те, за що заплатили. По-друге, вони можуть мати обмежений термін придатності, тому важливо використовувати їх відразу після відкриття.

Розмовляйте із майстром. Запитуйте, що саме він робить, і який результат це має принести. Уточнюйте будь-які моменти, які вам цікаві та незрозумілі. Попросіть розписати індивідуальний домашній догляд. Косметолог має стати надійним порадником у збереженні вашої краси та молодості. Він професіонал і, крім проведення процедур, здатний дати справді цінні рекомендації.

І не забувайте, що краса – це не лише візити до косметолога, а й щоденна праця, праильне харчування і здоровий спосіб життя!

попередня статтяЯк правильно зібратися в відпустку і нічого не забути
наступна статтяЯкі знаки зодіаку досягнуть успіху у 2022 році
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я