Як за допомогою лушпиння цибулі позбутися від капустянки

0
Вірний засіб від настирливого шкідника: хитрість з лушпинням цибулі
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Найнебезпечнішим шкідником після колорадського жука і попелиці на дачі є капустянка. Якщо перші живуть виключно на землі і досить швидко реагують на різні народні відвари і пестициди, то цей шкідник  живе під землею і тому боротьба з ним не буде простою.

Як боротися з шкідником

Як відомо, всі підземні мешканці відрізняються розвиненим нюхом, а тому гостро реагують на безліч неприємних запахів.

Користуються популярністю поради, за якими пропонується посипати грунт або закопувати в нього тирсу (ганчір’я), оброблені в гасі.

Метод не зовсім екологічний, так як також впливає на корисні організми, які живуть в грунті і відповідають за її родючість.

Лушпиння цибулі

На відміну від хімічних сполук, цей метод не зашкодить ні грунту, ні посадкам. Мова йде про настій з лушпиння цибулі.

Приготувати його нескладно. Досить залити лушпиння чистою теплою водою і залишити настоюватися 4-6 днів. Чим більше лушпиння, тим більш концентрованим буде засіб.

Але в середньому на 10 л води рекомендується брати 1 кг лушпиння та інших цибулевих відходів. В результаті виходить концентрат, який розбавляють водою в пропорції 1: 5 і поливають проблемні місця. Найкраще починати обробку після дощу.

Дачники, які випробували цей метод, запевняють, що перші результати будуть помітні, якщо поливати грядку 1 раз в тиждень.

попередня статтяПерекус із картоплі: що робити зі вчорашнього пюре
наступна статтяЯк з допомогою кабачків зробити курячі гомілки смачнішими
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я