Як правильно зібратися в відпустку і нічого не забути

0
Як правильно зібратися в відпустку і нічого не забути
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Відпустка – для багатьох це слово синонім довгоочікуваного відпочинку від повсякденної рутини, сірих буднів і набридлих колег. Багато хто з нас, бажаючи підсумовувати враження, купують тур до тієї чи іншої екзотичної країни.

Щоб подорож не принесла розчарувань, необхідно дотриматись ряду простих заходів, і взяти в дорогу необхідні речі. Що слід врахувати, збираючись у дорогу?

Щеплення

Деякі спекотні тропічні країни (і не тільки вони) рясніють збудниками інфекційних захворювань, незнайомих нашим північним організмам. Підхопити лихоманку – справа нехитра, тому перед покупкою туру слід уточнити у туроператора, чи має сенс ставити додаткові щеплення. Виявивши передбачливість, ви убезпечите себе від неприємних сюрпризів, пов’язаних із особливостями місцевого клімату.

Аптечка

Міні-запас лікарських засобів та препаратів дасть не тільки впевненість у власній невразливості. Уберегтися від отруєнь та різкої реакції на акліматизацію допоможе список обов’язкових аптечних засобів:

  • Жарознижувальне – іноді навіть здоровий організм може дати збій і зовсім індивідуально відреагувати на показники навколишнього середовища, що змінилися. Температура – серйозна нагода залишитися в готелі на кілька днів через погане самопочуття. Адже, скільки цікавого можна пропустити?
  • Абсорбенти – специфіка національної кухні – це ще один фактор ризику, не менш приємне зневоднення та загальна слабкість. Комплекс препаратів, що нормалізують роботу ШКТ повинен бути завжди під рукою;
  • Засоби від укусів комах – нешкідливі жучки, павуки і комарики можуть принести чимало дискомфорту, тому що ферменти, що виділяються їх слиною, часто мають склад, що викликає почервоніння і набряки;
  • Крем, спрей чи пінка від опіків;
  • Антигістамінні препарати – пилок прекрасних тропічних квітів та інших представників флори може спричинити різку алергічну реакцію. Найсумнішою обставиною є те, що ви ніколи достеменно не впізнаєте, доки не відчуєте. Тому візьміть із собою про всяк випадок – не пошкодуєте;
  • Мазь тетрациклінова очна – кон’юнктивіт це одна з найнеприємніших реакцій організму на зміну клімату, щоб відчувати комфорт і не лякати оточуючих червоними очима, візьміть із собою мікротюбик – він не займе багато місця;
  • Від герпесу (опціонально) – якщо вас періодично турбують висипання на обличчі;
  • Антисептики;
  • Перев’язувальні матеріали (бинт, вата, пластир).

Ви спитаєте – навіщо потрібен такий величезний список? Усе можна купити на місці! Не зовсім так. Найчастіше ліки за кордоном не лише дорожчі – це півбіди, що компенсується лише додатковими витратами. У низці країн ви просто не зможете придбати необхідні препарати без рецепта лікаря.

Важливо: Якщо ви берете із собою дітей, варто доповнити список специфічними дитячими препаратами або, щоб не везти із собою «валізу ліків», простежити вікові обмеження перерахованих вище засобів.

Збираємо речі

Тут простір для фантазії обумовлюється рядом умов, а саме:

  • Термін подорожі;
  • Погода – уточніть, наскільки властиві в цю пору року різкі перепади температур на вибраному курорті;
  • Культура та звичаї – в Індії, наприклад, одягнувши міні шорти та короткий топ (до речі, за погодою!), Ви ризикуєте стати об’єктом домагань з боку сильної статі корінного населення;
  • Тематика екскурсій та вечорів;
  • Ваша фітнес-активність.

Виходячи із цих факторів, ви без проблем зберете мінімально необхідний гардероб.

Трохи про косметику

Не варто нехтувати доглядом за обличчям. Пам’ятайте, що агресивна дія на вашу шкіру почнеться вже тоді, коли сядете на борт літака – повітря на судні занадто сухе, і зволожуючий крем повинен бути під рукою. Сміливо доповніть багаж тюбиками з улюбленими засобами, що очищають. «Відпустка» не означає відсутність пилу та забитих пор. Те ж саме можна сказати про лінію сонцезахисних засобів – пігментація і ластовиння – це лише менше з зол.

Застосування декоративної косметики рекомендується звести до мінімуму, важкі тональні основи зачекають на ваше повернення – не перевантажуйте шкіру, якій буде й так нелегко.

Сподіваємося, стаття була корисною.

Не важливо де – вдома за улюбленою книгою чи Гоа, більше значення має ваш емоційний стан – будьте щасливі!

попередня статтяФабінг – моветон 21 століття. Що ви відчуваєте, коли ваш співрозмовник дивиться весь час в смартфон
наступна статтяЩо потрібно знати перед візитом до косметолога
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я