Як краще всього дарувати подарунки, щоб всі були задоволені

0
Як краще всього дарувати подарунки, щоб всі були задоволені
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Сезон свят можна вважати відкритим! А де свята, там і подарунки (читай: метушня, муки вибору та головний біль). Знайома історія?

Цього року пропонуємо підійти до цього завдання з розумом і з креативом. Спеціально для вас ми розібралися в цьому складному питанні, перелопатили тонни інформації та досліджень на тему вибору подарунку. І тепер готові розповісти про три варіанти подарунків, яким найбільше зрадіють ваші рідні та близькі.

Варіант перший: подаруйте новий цікавий досвід

Уявіть собі: деякі подарунки дозволяють не тільки зробити приємне людині, а й зміцнити стосунки між вами. Мова йде, про подарунки-сертифікати на майстер-класи, фотосесії, квести, в СПА, путівка на відпочинок і загалом, все нематеріальне. Стане в нагоді для тих, хто хоче порадувати свою другу половинку, помиритися зі старим другом або, чого вже там, просунутися кар’єрними сходами.

Це підтвердили учасники нещодавнього наукового експерименту, у якому треба було брати участь із друзями. Їм давали певну суму і просили купити або щось нематеріальне (квиток у кіно або сертифікат на стрибок з парашутом), або матеріальне (книгу, настільну гру, солодощі). А друзів-одержувачів подарунків просили оцінити «рівень стосунків» із дарувальником. Причому оцінювали цей рівень двічі: до подарунка і після.

Не повірите, але ті, хто дарував емоції та нематеріальні подарунки, значно зміцнили стосунки зі своїми друзями, ніж решта.

Пара в Каппадокії
Пара в Каппадокії

Варіант другий: подаруйте частинку «себе»

Це не каламбур і не жарт. А соціологічне дослідження із такою назвою.

Можливо, це здасться нелогічним, але ось що ми виявили: якщо дарувати подарунок, який розкриває вас як людину, то є всі шанси збільшити близькість між дарувальником і тим, хто приймає подарунок.

Наприклад, в одному з випадків учасників дослідження просили вибрати пісню з iTunes та подарувати її своєму другові. В одному випадку потрібно було вибрати «трек, який більше характеризує дарувальника», в іншому – одержувача.

І результати вразили всіх. Респонденти сказали, що їм приємніше дарувати та отримувати подарунок, орієнтований на отримувача. Але фактично, подарунок, який розкривав особистість даруючого, змушував парочку почуватися ближче один до одного. Організатори порівняли цей ефект із ситуацією, коли розповідаєш комусь свій секрет чи розкриваєш душу. Що ж, звучить дуже переконливо.

Варіант третій: даруйте сентиментальні подарунки

Коллаж - ідея подарунку
Коллаж – ідея подарунку

Якщо якась річ перевантажена асоціаціями про конкретну людину, вважається, що вона має сентиментальну цінність.

Здавалося б тут усе просто. Даруйте близьким нехай маленькі, але знаки уваги, які зрозумілі лише вам. Але чому багато хто з нас цього не робить, віддаючи перевагу подарунку як гроші або речі? І в цьому випадку вчені вже знають відповідь. Що б ми робили без їхніх експериментів?

Отже, деякий час соціологи вивчали уподобання людей — і попросили свої уподобання записати. Наприклад, пара захоплюється фотографією. Їх друзі мають вибір: подарувати їм спільне фото на полотні в дорогій рамці. Або ж подарувати сентиментальний подарунок — фото, хай і не такої гарної якості, на якій вони всі разом, веселяться і дуріють.

Виявляється, для одержувача приємніше і цінніше отримати нехай недорогий, натомість значущий та сентиментально наповнений подарунок. А ось дарувальники чомусь обирають щось дорожче, нехай і менш значуще. Причина такої поведінки, бо багато хто, судячи з результатів опитування, не впевнений, що друзям чи другим половинкам потрібні ці сантименти.

Як бачите, з подарунками не все так просто!

Хоч багато хто і вважає, що дарувати подарунки — це мистецтво, але виходить, що це справжня наука.

 

попередня статтяПобалуйте себе незвичайною кавою: простий рецепт
наступна статтяФабінг – моветон 21 століття. Що ви відчуваєте, коли ваш співрозмовник дивиться весь час в смартфон
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я