Яких помилок у “бьюті-догляді” ми припускаємося з настанням спеки

0
Яких помилок у бьюті-догляді ми припускаємося з настанням спеки
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Ультрафіолетове випромінювання, підвищена вологість повітря, спека під 30 градусів – все це відбивається на стані нашої шкіри та волосся. Щоб захиститися від впливу негативних факторів, важливо дотримуватися правильногодогляду за шкірою. Які помилки найчастіше припускаються в літній б’юті-рутині і як їх уникнути? Розповідає косметолог Олена Литвиненко.

Не використовуємо крем з SPF-фільтром

Жоден б’юті-лікнеп не може бути повним без пункту про сонцезахист. Крем з SPF-фільтром щоліта стає затребуваним засобом, хоча використовувати його потрібно цілий рік (виною тому UVA промені, які незалежно від сезону проникають і через скло, і крізь хмари). Якщо ти перебуваєш у місті, сонцезахисний крем достатньо наносити двічі на день — перед виходом із дому та після робочого дня. На пляжному відпочинку крем із SPF-фільтром потрібно оновлювати кожні дві години та після кожного купання в морі чи басейні.

Неправильно очищаємо шкіру

Крім використання сонцезахисного продукту, його потрібно ще й правильно видалити зі шкіри. Звичайна міцелярна вода чи пінка тут не допоможе. SPF-креми досить щільно прикріплюються до шкіри та важко видаляються. Їхні залишки можуть закупорити пори та стати причиною висипань. Щоб цього уникнути, видаляти сонцезахисні засоби потрібно лише гідрофільними маслами – вони повністю розчиняють крем та всі речовини, що входять до його складу. А пінку використовуй як завершальний етап очищення.

Намагаємося підсушити шкіру

Влітку сальні залози найактивніше виробляють себум (шкірне сало), щоб захистити епідерміс від негативного впливу ультрафіолету. Особливо це помітно у власниць жирної або комбінованої шкіри – вони стикаються із забитими порами, вуграми, прищами та жирним блиском. Тому багато хто намагається підсушити шкіру за допомогою спиртових лосьйонів або настоянок, але це не тільки не допомагає, а й робить гіршим. Якщо пересушити комбінований тип, почне жирніти Т-зона, а на щоках з’явиться лущення.

У літній період шкіра потребує не підсушування, а зволоження. Тому не нехтуй кремами, сироватками, а, щоб прибрати жирний блиск використовуй серветки, що матують, або мінеральну пудру (вона буде прибирати надлишки себуму).

Забуваємо про шкіру губ та волосся

Волосся і шкіра губ також схильні до впливу ультрафіолету, тому не можна забувати про їх захист. Для догляду за волосся підійдуть сонцезахисні спреї або олійки. А для шкіри губ підійдуть бальзами та стики з SPF-фільтром – 10-15 одиниць SPF буде достатньо, щоб зберети їх від впливу сонячного випромінювання.

Зловживаємо пілінгом

Влітку здається, що чим більше ми очищаємо шкіру обличчя, тим краще ми їй допомагаємо справлятися зі спекою, але це не так. Надмірне захоплення пілінгом руйнує захисний ліпідний бар’єр, тому вона стає більш вразливою для ультрафіолетового випромінювання. Більше того, часте використання ексфолюючих засобів активізує роботу сальних залоз, що призводить до жирного блиску та запальних процесів. Для літнього догляду варто вибирати ензимні пудри або пухирцеві кисневі маски. Але користуватися ними потрібно помірно – не більше 1-2 разів на тиждень. Цього вистачить для того, щоб прибрати лусочки, що ороговіли, і дозволити шкірі повноцінно дихати.

Виходимо на вулицю з мокрим волоссям

У спеку велика спокуса вийти надвір, не дочекавшись повного висихання волосся після миття. Але така звичка погано відбивається на їхньому стані: у вуличному повітрі багато пилу, бруду та вихлопних газів, а вологе волосся швидко вбирає всі ці шкідливі речовини в себе. Тому найкраще дочекатися їхнього висихання вдома.

Часто миємось із гелями для душу

Коли на вулиці занадто жарко, ми приймаємо душ частіше, ніж звичайно. Але якщо при цьому щоразу використовувати гелі, що очищають, можна зіткнутися з зневодненням шкіри. Вона стане сухою та втратить свої захисні властивості, що дозволить шкідливим бактеріям легше проникати в організм. Тому, якщо ти не можеш відмовити собі в задоволенні вкотре постояти під прохолодним душем, вибирай м’які делікатні засоби, які будуть утримувати вологу в шкірі.

попередня статтяЯк приготувати макарони, щоб вони були “безпечнішими” для фігури
наступна стаття3 причини, чому небезпечно сидіти нога на ногу
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я