Що робити, якщо почало жовтіти листя часнику і цибулі

0
Що робити, якщо почало жовтіти листя часнику і цибулі: поради дачникам-початківцям
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Напевно, жоден літній сезон не проходить без того, щоб зелень часнику або цибулі почала жовтіти. Зазвичай процес починається з самих кінчиків. Досвідчені садівники розповіли, що потрібно зробити в такій ситуації, щоб вся зелень не згнила.

Чому жовтіють пір’я часнику і цибулі

  • По-перше, ці культури ніколи не будуть нормально рости в кислому ґрунті;
  • По-друге, причиною пожовтіння зелені може стати дефіцит поживних речовин. Це може бути пов’язано з нестачею міді, азоту або калію.

Як боротися з проблемою

  1. Якщо справа пов’язана з кислотністю грунту, то доведеться його розкислити. Для цього рекомендується в 10 л води розвести 3 ст. л. кальцієвої селітри. Любителі органічних добрив можуть розвести 2 склянки попелу в літрі окропу і вилити розчин у відро води;
  2. Якщо причиною є дефіцит азоту, то пір’я цибулі і часнику обприскують нашатирним спиртом з розрахунку 3 ст. л. на 10 л. води. Для підвищення рівня міді (при цьому кінчики пір’я зазвичай біліють через надлишок торфу) вводиться розчин хлористої міді. Його готують з 1 ч. л. засобу на 5 л води. Також використовується мідний купорос або бордоська рідина.
  3. При дефіциті калію (пір’я можуть скручуватися) вноситься хлористий калій – 3 ст. л. на 10 л. води. На одну рослину вноситься 1 стакан добрива.

Найкраще підживлювати ці культури у вечірній час, після попереднього поливу.

попередня статтяЯк засолити огірки на зиму без оцту та гірчиці
наступна статтяЯк почистити мікрохвильову піч від жиру за 5 хвилин
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я