5 правил, які допоможуть врятувати кімнатні рослини в спеку

0
5 правил, які допоможуть врятувати кімнатні рослини в спеку
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Коли за вікном температура повітря спритно перемахнула за 30 градусів за Цельсієм, то такому повороту подій не радіють і люди, і рослини. Впевнено почуваються лише кактуси та інші «вихованці» на підвіконні, для яких подібні температури здаються дрібницею.

Подробиці

Але більшість декоративних рослин віддає перевагу температурі, яка знаходиться в межах 20-25 °C. Є п’ять правил, які допоможуть кімнатним квітам пережити спекотне літо.

Дозований полив

Літо, спека та багато сонячного світла – не привід для того, щоб заливати рослини водою. Поливають квітки тільки після того, як ґрунт підсохне, але не перетвориться на пил. Якщо перестаратися з вологою, може згнити корінь.

Вечірній полив

Зволожувати ґрунт кімнатних рослин краще увечері. Після дня під палючими променями квіти будуть радіти прохолоді, а особливо злегка теплій воді. Занадто холодна рідина може стати стресом для рослин.

Теплий душ

Після дощу трава та інші рослини пускаються у помітний зріст, виганяють нові пагони та квіти. В домашніх умовах такі умови можна забезпечити за допомогою душової лійки. Поливати рослини теплим душем слід раз на тиждень.

Колір горщиків

Чорні кашпо нагріваються сильніше, тому краще вирощувати квітки у білих, сірих чи будь-якого іншого кольору горошках.

Регулярне підживлення

Влітку рослини знаходяться на піку цвітіння та росту, тому їм необхідне додаткове харчування. Тому в цей період під рукою завжди потрібно тримати засоби, які зарекомендували себе найкраще.

попередня статтяЯк з допомогою фольги і нитки спекти ідеальний бісквіт
наступна стаття3 “секрети” збереження свіжості салатного листя
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я