Як використовувати молоко для прискорення дозрівання огірків

0
Молочні підгодівлі для прискорення дозрівання огірків: як це працює
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Кожен садівник хоче отримати великий урожай. Прагнучи це зробити, багато хто експериментує з різною підгодівлею. Деякі, наприклад, використовують молоко як стимулятор росту для огірків.

Подробиці

Це пов’язано з тим, що в натуральному напої багато вітамінів, наприклад, калію, фосфору, кальцію і магнію. Ці речовини підвищують імунітет огірків, роблять їх міцнішими. Слід враховувати, що молоко краще брати у фермерів. Магазинний продукт точно не підходить для підживлення грядок. Молочні підгодівлі дозволяють прискорити дозрівання огірків, а також вони відганяють шкідників і рятують від хвороб.

Як приготувати молочну підгодівлю

При внесенні добрив молоко необхідно розбавляти водою, інакше воно перекриє доступ повітря до коріння, що погубить рослини. Його розводять в пропорції 1 до 10 для обприскування, а також 1 до 5 для поливу.

Для прискорення появи квітконосів підійде підгодівля під корінь. Для цього беруть 1 л  молока і змішують з 2 столовими ложками меду, 10 краплями йоду і 100 грамами попелу. Суміш повинна настоятися протягом 2 днів. Під кожен кущ можна вилити до 300 мл.

Важливо враховувати, що таку підгодівлю можна використовувати тільки після поливу грядок.

Проти борошнистої роси, гнилі або бактеріозу також актуальним є засіб на основі молока.

Необхідно взяти 500 мл нежирного напою, 10 г господарського мила, 15 крапель йоду. Все це потрібно змішати з 5 літрами чистої води. Цим засобом можна обприскувати кущі.

Якщо ви хочете захистити рослини від грибка, то в 5 літрах води необхідно розвести 20 крапель йоду, 0,5 л молочної сироватки і ложку перекису водню. Таким розчином можна обприскувати рослини два рази на місяць.

попередня стаття5 помилок, які допускають господині при приготуванні плову
наступна статтяЯк потрібно смажити котлети, щоб вони стали “соковитими”
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я