8 порад, як завжди спокусливо і смачно пахнути

0
8 порад як завжди спокусливо і смачно пахнути
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Є такі люди, забути яких дуже важко, тому що вони пахнуть чудово. Що вони роблять для досягнення такого ефекту? Ванна з пелюсток троянд? Насправді все набагато тривіальніше. Те, наскільки добре ти пахнеш, залежить часто не тільки від того, як часто ти приймаєш душ і які вишукані засоби наносиш на своє тіло, а ще й від твого способу життя. На щастя, порад щодо досягнення природно-прекрасного запаху дуже багато, а ми вибрали для тебе найдієвіші.

1. Дотримуйся правильної дієти

Фраза «ти те, що ти їси», нарешті, може бути виправдана фактами. Дійсно, все, що твій організм поглинає протягом дня, він же і виділяє як запах, тому необхідно стежити за тим, що ти їси. Вживання гострої їжі, цибулі, часнику і навіть червоного м’яса – це, звичайно, приємно і корисно, але не для запаху. Залежно від інтенсивності твоєї щоденної активності виділення запаху від цих продуктів може відбуватися до 48 годин.

До речі, їжа, що впливає на твій природний аромат, може також вплинути на парфум, який ти носиш, змінюючи його структуру та спотворюючи розкриття запаху. Тому дієта зі свіжих продуктів, фруктів, овочів і чистих білків – ключ до гарного запаху. Шкіра стає чистішою та ніжнішою, а це відмінна база для будь-якого аромату. Негативний вплив на природний запах надає і алкоголь, в процесі вживання якого, з пор виділяється цукор, створюючи нудотний аромат, зовсім далекий від приємного.

2. Не забувай про зволоження

Вода має стати твоєю найкращою подругою і не лише тому, що це, в принципі, корисно для здоров’я. Вода – це природне зволоження, і, якщо ти хочеш, щоб парфум тримався довше, шкіра повинна залишатися зволоженою протягом дня. Суха шкіра поглинає нанесений аромат набагато швидше, особливо якщо він складається з натуральних інгредієнтів, а не синтетичних.

Зволожена шкіра
Зволожена шкіра

 

3. Використовуй відповідний порошок

Цей пункт здається надто очевидним, але є деякі нюанси, про які багато хто не підозрює. Зрозуміло, що твій одяг має бути чистим, тільки тоді твій природний запах буде свіжим, але найцікавіше, що те, чим ти переш свої речі, набагато важливіше за парфум. Правильний порошок та хороший ополіскувач можуть відіграти вирішальну роль у створенні аромату, який буде твоїм протягом усього дня. Вибирай засоби з додатковими ароматизаторами, від яких одяг пахне свіжістю набагато довше, а сам аромат буде приємнішим і тоншим, ніж від звичайного Тайду.

4. Нанось парфум правильно

Процес нанесення парфуму на тіло перетворився на рутину, тому що всі жінки знають основні місця, які найбільше підходять для нанесення парфюму. Але насправді, у тому, як ти розпорошуєш духи на себе, є певна система. Аромат, нанесений на тіло, має властивість розкриватися, і цей процес відбувається знизу вгору, тобто має сенс наносити парфум не тільки на шию і волосся (а останнє, взагалі не рекомендується, тільки якщо ти не готуєшся підкорити всіх на танцполі, розмахуючи волоссям) , а приділити увагу нижній частині свого тіла.

8 порад як завжди спокусливо і смачно пахнути
Нанось парфум правильно

Як казала Коко Шанель, наноси духи туди, куди ти хочеш, щоби тебе цілували.

У цьому є частка істини, адже твої ерогенні зони частково збігаються з ділянками шкіри, на яких запах розкривається максимально, а все через приплив крові та тонкощі шкіри в цих особливих місцях. Отже, пройдемося знизу вгору. Наносити парфум найкраще на такі місця: щиколотка, зона під коліном, лобок, живіт, груди, зони під мочками, потилиця, зап’ястя і, звичайно ж, виски. Ці місця вважаються «гарячими» через постійне циркулювання крові, тому щоразу, як твій пульс змінюватиметься, запах почне поширюватися. Така кількість парфуму на тілі може здатися надмірною, тому ти можеш пропустити якісь місця, зберігаючи при цьому схему «знизу вгору», а найголовніше, наносити парфум за півгодини до виходу з дому.

5. Експериментуй із багатошаровістю

У кількості парфумерних засобів сьогодні можна загубитися, але натомість краще використовуй різноманітну продукцію, щоб підкреслити свій запах. Вибираючи парфум, можна розглянути варіант придбання лосьйону для тіла, крему або спрею з таким же запахом, щоб зробити свій аромат багатошаровим та стійкішим.

Щоб не спотворювати свій натуральний запах, краще відмовитися від парфумованих засобів із консервантами або синтетичними добавками, а замінити їх ароматичними маслами, які відмінно доповнюють обраний тобою парфум. Універсальний варіант – це мускус. Він відмінно підходить для будь-якої пори року, гармонійно поєднується з духами, а ще служить афродизіаком, роблячи твій аромат більш глибоким, стійким і сексуальним.

6. Нанось духи повторно

Наша шкіра — живий орган, що вбирає вологу і масла, тому той факт, що запах зникає протягом дня, обумовлений фізіологією. Якщо ти хочеш, щоб аромат тримався довше, то варто віддати перевагу парфумованій, а не туалетній воді, консистенція якої набагато сильніша. Також варто звернути увагу на такі природні нотки, як сандал, тютюн і ваніль, які є більш солодкими, ніж, скажімо, цитрусові. Такий запах триматиметься довше. Але це зовсім не означає, що твої улюблені парфуми доведеться замінити. Все, що тобі потрібно зробити – це оновлювати запах протягом дня, трьох разів, буде більш ніж достатньо, щоб твій аромат зберігався.

Парфумована квіткова вода
Парфумована квіткова вода

7. Розпорошуй не тільки на тіло

Твій запах залежить не тільки від того, чи ти наносиш парфум безпосередньо на шкіру, але і від того, як пахнуть речі, з якими стикається твоє тіло протягом дня. Розпорошити невелику кількість парфуму на одяг у холодну погоду — може бути гарною ідеєю, щоб завжди зберігати приємний запах, а також можна внести ароматні нотки в елементи твого декору: бризнути пару крапель на постільну білизну під час сушіння, обзавестися ароматичними свічками та пахучими паличками. Все це дасть свої плоди.

Головне, що потрібно запам’ятати, що практично будь-який парфум містить спирт, а значить потрібно бути обережним, надаючи аромат предметам, що оточують тебе. Щоб не розпорошувати безцінних парфумів на вітер, придбай ароматний спрей і використовуй його для створення та підтримки запаху у своїй квартирі.

8. Роби правильний вибір

Ну, і основний момент у створенні ідеального аромату, який може стати твоєю візитною карткою – це правильний вибір. Доведеться витратити якийсь час, щоб грамотно підібрати запах, що ідеально розкривається на твоєму тілі, що поєднується з іншими косметичними засобами, які ти використовуєш, і не вибивається з твого образу та стилю. Визнач, що саме тобі подобається у твоїх духах. Перш ніж купити нові, уважно вивчи інгредієнти і не забувай, що для кожного сезону існує свій запах, а в іншому — не бійся експериментувати.

попередня статтяСушка тіла: основні моменти, які варто враховувати
наступна статтяАквафаба замість яєць: 3 простих рецепта
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я