Здоров'я

3 причини, чому влітку худнути виходить швидше, ніж узимку

Якщо ви не встигли схуднути до літа, то нічого страшного. Ще є шанс привести себе у чудову форму до закінчення пляжного сезону. У теплу пору року набагато простіше скинути зайву вагу, і на це йде набагато менше часу, ніж, наприклад, узимку.

Ксенія Литвнова, тренер фітнес студії “Фактура”: «З усією впевненістю можу сказати, що саме в теплу пору року процес схуднення йде набагато легше і швидше. Це відбувається за рахунок трьох факторів:

  1. збільшується швидкість обміну речовин – у теплу пору року витрачати енергію виходить набагато швидше, а від цього залежить прискорення роботи метаболізму і розставання з зайвими кілограмами;
  2. висока рухова активність і потовиділення – можливість тривалих піших або велопрогулянок дозволяє витрачати більше калорій, а отже швидше худнути;
  3. у літніх сезонних продуктах більше вітамінів та клітковини – це позитивно позначається на травленні та обмінних процесах.

Всі ці фактори можуть не спрацювати, якщо нехтувати збалансованим харчуванням (у раціоні має бути баланс між білками, жирами, вуглеводами та клітковиною), бути в дефіциті чи профіциті вітамінів і не приділяти достатньої уваги фізичним навантаженням (якщо немає можливості ходити до тренажерної зали, відвідувати групові або індивідуальні заняття, то гуляйте, роблячи не менше 10 000 кроків на день). Якщо не дотримуватися цих правил, то буде неймовірно складно налагодити процес схуднення будь-якої пори року».

“Влітку вдосталь дозрівають овочі, фрукти та ягоди. З ними набагато простіше відмовитися від вживання фастфуду та іншої шкідливої ​​їжі, що провокує спрагу”

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

Останні новиники

Яскравий та апетитний рулет з фаршу для святкового застілля

Смачна закуска для великих застіль з будь-якого приводу! Рулет з фаршу в духовці з начинкою…

32 хв. назад

Кому не підходить популярна добавка для кишківника псиліум: вона може посилити запори

Псиліум - одна з найпопулярніших добавок для заповнення денної норми клітковини в раціоні. Однак через…

2 години назад

Городники підказали, що робити, якщо витягнулася розсада капусти

Інколи буває, що насіння капусти сходить неодночасно, і тому та капуста, що раніше зійшла, тягнеться…

9 години назад

Як приготувати смачний пиріг, який усім по кишені: бюджетний рецепт

Як відомо, домашня випічка рідко коли може бути гіршою за магазинну. Хоча дехто і каже,…

10 години назад

Городники пояснили, як врятувати смородину від попелиці

Якщо ви помітили на смородині здуте червоне листя, це значить, що на ній поселилася галова…

10 години назад

Домашня ковбаса: рецепт від спеціаліста в цій справі

Домашню ковбасу зараз не часто побачиш на столі, але до великодніх свят можна і приготувати.…

11 години назад